Scott Deroue vertrekt deze week naar het circuit van Jerez voor een belangrijk raceweekend, omdat er op het Zuid Spaanse circuit twee World Supersport 300 wedstrijden op het programma staan. Het doel van de Kawasaki coureur is om twee podiumplaatsen te scoren, waardoor hij zich kan handhaven in de top van het wereldkampioenschap.

Momenteel zijn er nog maar twee World Supersport 300 wedstrijden verreden. Na Aragon en Assen ging de race in Imola vanwege de regen niet door. Daarom heeft de WorldSBK organisatie besloten om komend weekend in Jerez twee races te laten verrijden. De eerste wedstrijd start zaterdagmiddag om 17:00 uur en de tweede race begint op de gebruikelijk tijd van 15:15 uur op zondagmiddag.

Deroue testte onlangs met het MTM Kawasaki Team op het circuit van Jerez, een belangrijke training om de basisafstelling te bepalen voor het raceweekend. De 23-jarige coureur rijdt graag op het Spaanse circuit en behaalde daar in 2017 een tweede plaats. Vorig jaar werd er niet gereden op Jerez. Deroue vertrekt naar Spanje als de twee nummer in de tussenstand van het kampioenschap. Na een derde en tweede plaats heeft hij momenteel 36 punten verzameld.

Scott Deroue: ‘Ik was erg blij dat we konden testen op Jerez, zeker omdat we daar nu twee wedstrijden hebben. We hebben al een poos geen race meer gehad, dus ik heb erg veel zin in. Ik denk dat we het pakket hebben om het goed te doen in Jerez. Het doel is om minimaal twee podiumplaatsen te scoren, zodat we met zoveel mogelijk punten huiswaarts keren.’

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App