Afgelopen zaterdag had Scott Deroue zijn laatste test op het TT Circuit Assen, voordat hij woensdag vertrok naar Aragon voor de eerste ronde van het WK Supersport 300 kampioenschap. De Nederlander hoopt op Motorland Aragon te kunnen vechten voor een goed resultaat.

Scott Deroue heeft afgelopen maand met MTM Kawasaki Racing hard en goed gewerkt tijdens diverse tests in Spanje. Zaterdag 30 maart was de laatste test, voordat het seizoen komen weekend echt gaat beginnen in Aragon. Deze test vond plaats op het TT Circuit Assen. Naast het finetunen van de afstelling, kon Deroue er ook ritme opdoen op zijn thuiscircuit voor de tweede race van het seizoen.

Alvorens deze thuisrace op het programma staat vertrok Scott Deroue woensdag richting Motorland Aragon waar komend weekend de openingsronde van de WK Supersport 300 op het programma staat.

Scott Deroue: ‘Ik heb veel zin om te beginnen! Ik ben niet vaak zenuwachtig, maar dat ben ik eigenlijk nu wel voor de eerste race. Er zijn nieuwe reglementen en in Aragon gaan we zien hoe de verhoudingen zijn. Als team hebben we hard gewerkt deze winter, dus daar kan het niet aan liggen. Ik ga vol goede moed naar Aragon en hoop daar het seizoen sterk te starten!’

Dit jaar heeft de WorldSSP 300 klasse een startveld van maar liefst 50 rijders, waardoor er in twee groepen getraind gaat worden en de snelste 30 rijders zich zaterdag rechtstreeks kwalificeren voor de wedstrijd. In deze eerste race zullen de verhoudingen in het veld duidelijk gaan worden en wil Deroue zich natuurlijk gaan mengen in de strijd vooraan.

 

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App