Scott Deroue zal komend weekend tijdens de Nederlandse ronde van het IDM evenement op het TT Circuit Assen van start gaan met Team Hartog in de Supersport klasse. Deroue zal voor het team naast Rob Hartog uitkomen op een Kawasaki ZX-6R. De samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door Kawasaki Benelux.

Na een lange zomerstop gaat aanstaand weekend (7 t/m 9 september) de tweede seizoenshelft beginnen voor Team Hartog. Het IDM Assen is voor het team een uitstekend evenement om optimaal voorbereid te kunnen beginnen aan de WK-wedstrijden op Portimão en Magny Cours. Tijdens het gastoptreden in de IDM Supersport gaat Team Hartog van start met twee rijders. Naast de vaste coureur Rob Hartog komt ook Scott Deroue in actie op een Kawasaki ZX-6R voor het team uit Abbekerk.

Scott Deroue rijdt dit jaar zijn tweede seizoen in de World Supersport 300 klasse en hij behoort tot de toppers in het veld. In 2016 reed Deroue al een seizoen in de Supersport 600 klasse van het Britse kampioenschap. Om een mogelijke overgang van de 22-jarige coureur uit Nijkerkerveen naar de World Supersport voor 2019 of 2020 te onderzoeken biedt Henk Salomons van Kawasaki Benelux in samenwerking met Team Hartog de kans aan Deroue om komend weekend tijdens de Nederlandse ronde van het IDM op het TT Circuit Assen van start te gaan met een Kawasaki ZX-6R.

Scott Deroue: ‘Allereerst wil ik Team Hartog en Kawasaki Benelux bedanken voor deze kans. Na twee jaar weer op een 600! Het zal wel weer even wennen worden, maar gelukkig gaan we dinsdag een dag trainen op Assen. Ik heb er heel veel zin in en ben heel gemotiveerd om er een goed weekend van te maken. Ook wil ik mijn Team Motoport Kawasaki bedanken voor deze kans!’

Teammanager Piet Hartog: ‘Tijdens het IDM Assen gaan we als Team Hartog van start met twee rijders. Naast Rob verwelkomen we Scott Deroue in ons team. Scott rijdt sterk in de World Supersport 300 en hij heeft al ervaring met een zeshonderd. We zijn benieuwd wat hij kan laten zien met de Kawasaki ZX-6R en wij zullen als Team Hartog hem daar zo goed mogelijk bij proberen te helpen. Het IDM Assen is een mooi evenement op een goed niveau en we kijken dan ook uit naar het raceweekend op ons thuiscircuit.’

De IDM Supersport rijdt komend weekend zowel op zaterdagmiddag als zondagmiddag een wedstrijd op het TT Circuit Assen.

 

Handige links IDM Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App