Scott Deroue heeft het seizoen geweldig afgesloten door zijn tweede overwinning van het jaar te behalen in Qatar, waardoor hij op een tweede plaats is geëindigd in het wereldkampioenschap. Na spannende race met een fotofinish kwam de MTM MotoPort Kawasaki coureur net voor teamgenoot Koen Meuffels als eerste over de finish. 

Het was spannend voorafgaand aan de laatste World Supersport 300 ronde van het seizoen 2019.

Scott Deroue stond samen met oud teamgenoot Ana Carrasco op een gedeelde tweede plaats in het kampioenschap met 106 punten. Het laatste evenement werd georganiseerd op het Losail International Circuit in Qatar. Op dit circuit werd er aan het einde van middag en begin van de avond gereden, waardoor de coureurs tijdens de meeste sessies in het donker onder kunstlicht in actie kwamen.

Deroue stond in alle trainingen in de top-acht, maar kon zich in de kwalificatie niet bemoeien in de strijd om de voorste startposities. In de Superpole was de MTM MotoPort Kawasaki coureur achtste en concurrente Carrasco vertrok vanaf pole position.

Deroue had een hele goede start en nestelde zich gelijk vooraan in de kopgroep. Er bleef een groep van zo’n acht rijders over, waarbij Deroue veelal in de voorste gelederen te vinden was. In de voorlaatste ronde wist Deroue meerdere concurrenten te passeren, waardoor hij op de tweede plaats kwam te rijden. Teamgenoot Koen Meuffels had aan kop een kleine voorsprong te pakken. Deroue wist het gat te dichten en kwam kort achter Meuffels het laatste rechte stuk op. Uit de slipstream was Deroue net 0.010 seconde eerder bij de eindstreep, waardoor hij zijn tweede overwinning en zesde podium van het jaar behaalde.

Carrasco finishte als vijfde. Na twee jaar achter elkaar derde te zijn geworden, is Deroue in 2019 als tweede geëindigd in het wereldkampioenschap.

Scott Deroue: ‘Het is een geweldig gevoel om het seizoen met een overwinning af te sluiten, waardoor ik tweede ben geworden in het WK! In de warm up wisten we onze setting te verbeteren, waardoor ik kon vechten vooraan in de race. Het was een zware race, want het tempo lag heel hoog. Daarnaast was Ana (Carrasco) het hele weekend al enorm snel. De laatste ronden waren geweldig en op het rechte stuk kon ik nog net voorbij Koen (Meuffels) komen. Een mooie 1-2 voor het team! Ik wil het team, mijn sponsoren en mijn familie enorm bedanken!’

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App