Scott Redding eerste keus voor Ducati bij vertrek Alvaró Bautista

64
scott-redding
Scott Redding | foto© Scott Redding Live Updates

Volgens Ducati Sporting Director Paolo Ciabatti is Scott Redding de eerste keus op de lijst om de plaats in te nemen van Alvaró Bautista mocht de Spanjaard definitief de keus maken om het officiële Ducati WorldSBK team na dit seizoen te verlaten.

De kans dat Alvaró Bautista in 2020 nog als Ducati coureur actief zal zijn in het FIM Superbike World Championship is zeer klein, zo niet bijna uitgesloten. De Spanjaard heeft namelijk een financieel heel aantrekkelijk aanbod op zak van HRC om komend seizoen op een Honda actief te zijn in het kampioenschap. Naast dit aanbod wordt de naam van Bautista ook nog eens in verband gebracht met een terugkeer naar de MotoGP klasse als mogelijke vervanger van de bij KTM vertrekkende Johann Zarco.

Voor het officiële Ducati World Superbike Team een flinke aderlating, maar het Ducati management wed niet op één paard zo was op de Red Bull Ring te horen uit de mond van Ducati Sporting Director Paolo Ciabatti. Volgens de Italiaanse manager is de dit seizoen in het British Superbike Championship uitkomende Scott Redding de belangrijkste kandidaat om als eventuele vervanger van Bautista op te treden en in 2020 de nieuwe teamgenoot te worden van Chaz Davies.

Paolo Ciabatti: “De onderhandelingen met Alvaró zijn op een dood punt aanbeland. We hebben hem een tweejarige contract aangeboden dat naar onze mening goed was, maar we denken we dat hij een beter aanbod heeft van een andere fabrikant. Ik denk dat we verder moeten gaan en het spijt ons op een bepaalde manier zeer. Met Alvaró zijn we het seizoen op een fantastische manier begonnen met de V4. We kunnen in principe nog steeds het kampioenschap winnen, hoewel het er erg moeilijk uitziet vanwege de voorsprong die Jonathan Rea momenteel heeft. We hebben Scott Redding de afgelopen periode gevolgd in het British Superbike Championship en gezien wat hij heeft gedaan. Hij heeft veel races gewonnen en staat momenteel aan de leiding in het kampioenschap, hij staat dan ook bovenaan ons lijstje om komend seizoen de plaats in te nemen van Alvaró indien hij besluit niet op ons aanbod in te gaan.”

Redding werd de afgelopen weken ook in verband gebracht met een overstap naar het BMW Motorrad WorldSBK Team waar hij in 2020 de teamgenoot kon worden van Tom Sykes. Deze overstap was moelijk gezien zijn nog doorlopend contract in het British Superbike met Ducati. Een overstap naar Ducati in het WorldSBK lijkt echter geen probleem op te leveren gezien de invloed van Ducati binnen het huidige Be Wiser Ducati Team van Redding in het BSB.

 

Handige links British Superbikes Cadwell Park:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App