Scott Redding grijpt British Superbike pole op Snetterton

161
scott-redding
Scott Redding - Snetterton | foto© Ian Ward

Scott Redding heeft zaterdagmiddag de British Superbike pole voor zich opgeëist op het Snetterton Motor Racing Circuit. De Be Wiser  Ducati coureur was tijdens de kwalificatie het snelst voor Tarran Mackenzie en Tommy Bridewell.

Het Bennets British Superbike Championship is dit weekend voor de zesde ronde van het seizoen te gast op het Snetterton Motor Racing Circuit. Zaterdagmiddag stond de kwalificatie op het programma voor de zondag twee te verrijden races.

Nadat de voormalig MotoGP coureur en de dit seizoen in het kampioenschap debuterende Scott Redding al het gehele weekend snel was en na elke vrije training het veld aanvoerde was dit zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie niet anders. De Be Wiser Ducati coureur noteerde in het derde en afsluitende deel van de kwalificatie (Q3) – die kort onderbroken werd door een rode vlag situatie naar aanleiding van een stevige crash van Peter Hickman – een snelste rondetijd van 1’47.323, een tijd die na afloop voldoende bleek voor zijn vierde British Superbike pole van het seizoen.

Achter Redding noteerde Tarran Mackenzie de tweede rondetijd, de McAMS Yamaha coureur hoefde slechts 0,109 seconde prijs te geven op de snelste tijd van zijn landgenoot. Iets groter was de achterstand van Tommy Bridewel, de Oxford Racing Ducati coureur zette een snelste rondetijd op de klok van 1’47.730, deze rondetijd was echter wel voldoende voor de derde tijd van de sessie en de laatste plaats op de eerste startrij.

Redding’s teamgenoot Joshua Brookes kwalificeerde zich als vierde gevolgd door Dan Linfoot, Xavi Forés, Danny Buchan, Andrew Irwin en Hickman die ondanks zijn stevige crash in de laatste minuut nog wel terugkeerde op de baan. Aangezien zijn val al in de eerste ronde van de sessie plaatsvond en hij nog geen rondetijd op de klok had weten te zetten en hij net te laat terugkeerde op de baan wist de Smits Racing BMW coureur geen rondetijd op de klok te zetten waardoor hij genoegen moest nemen met de laatste plaats op de lijst van de negen geplaatste coureurs voor Q3.

Bradley Ray moest met zijn snelste ronde uit Q2 genoegen nemen met de tiende startplaats.

Zondag staan er op Snetterton twee races op het programma, de eerste race zal om 14:30 uur Nederlandse tijd van start gaan terwijl de lichten voor de tweede race van de dag om 17:30 uur op groen zullen gaan.

 

Handige links British Superbikes Snetterton – Round 6

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App