Scott Redding won zaterdag in Aragon Race1 van de Prosecco DOC Aragon Round, werd zondagochtend tweede in de Tissot Superpole Race, maar zondagmiddag moest de Brit echter genoegen nemen met de vierde plaats in Race, en daar kon de Brit niet echt mee leven. De voormalig MotoGP coureur en regerend British Superbike kampioen vroeg zich na afloop dan ook wat er mis was gegaan.

Het begin was zaterdag goed, ook met de tweede plaats in de tien ronden tellende Tissot Superpole Race kon Scott Redding leven, maar de vierde plaats zondagmiddag tijdens Race2 van de Prosecco DOC Round zat de Brit goed dwars. Wat ging er mis in vergelijking met de eerste dag en waardoor moest hij in Race2 meer dan vijf seconden prijsgeven op racewinnaar Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)?

Deze twee vragen hielden Redding zondag na afloop van Race2 flink bezig, en tijdens de gebruikelijke media debrief gaf de Ducati coureur dan ook aan niet blij te zijn met de vierde plaats na twee podiumplaatsen eerder in het weekeinde,

Scott Redding: “In de Race2 zat ik constant te klooien met de grip. Ik kreeg de band niet echt op temperatuur leek het wel, kon gewoon geen grip krijgen bocht uit. Ik worstelde vanaf het begin; ik probeerde te pushen en te pushen, daardoor vergde ik meer van mijn band maar het werkte gewoon niet. Vervolgens had ik een klein probleempje aan het eind van het rechte stuk, ik ging wijd maar kon gelukkig terugkeren op de baan. Ik kon niet het ritme vinden zoals ik verwacht had. We moeten de komende dagen een aantal dingen zien te vinden om de motor voor mij te verbeteren. De vraag is of het de band of de motor is. Ik voelde me zaterdag gewoon beter in de race. Chaz was in Race2 erg sterk. Misschien heeft het iets te maken met de band, misschien is het de manier waarop ik de race heb benaderd. We moeten uitzoeken waar het aan gelegen heeft. Ik ben niet echt blij met deze vierde plaats, want het kan niet zo zijn dat ik de eerste race win, tweede worden in de Superpole Race en in deze laatste race van het weekend als vierde eindigen. Het is gewoon niet acceptabel van mijn kant.”

Komend weekend krijgt Redding echter een herkansing als ook de vijfde ronde van het 2020 FIM World Championship op hetzelfde Motorland Aragon verreden wordt.

 

Handige links Prosecco DOC Aragon Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App