Scott Redding vertrekt zaterdagmiddag in Jerez vanaf de pole tijdens de eerste WorldSBK wedstrijd van de Pirelli Spanish Round. De Ducati coureur was tijdens de Superpole kwalificatie het snelst voor ‘mister Superpole’ Tom Sykes en regerend wereldkampioen Jonathan Rea. Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als vierde en snelste Yamaha coureur.

In de koningsklasse van het World Superbike Championship was het zaterdagochtend voormalig MotoGP coureur Scott Redding die de snelste rondetijd op de klok wist te zetten tijdens de Superpole. De Ducati coureur noteerde een snelste ronde van 1’38.736, een tijd waarmee de Brit in de laatste minuten van de sessie Tom Sykes terugverwees naar de tweede plaats op de startgrid. De Ducati en de BMW-coureur worden later op de dag op de eerste startrij vergezeld door regerend wereldkampioen Jonathan Rea die de derde rondetijd op de klok zette.

De tweede startrij is zaterdagmiddag een volledige Yamaha aangelegenheid. Nederlander Michael van de Mark voert met de vierde tijd de Yamaha brigade aan voor Toprak Razgatlioglu en de in Nederlandse dienst rijdende Fransman Loris Baz.

Chaz Davies, Alvaro Bautista en Leon Haslam vormen de derde startrij terwijl de top tien in deze kwalificatie werd gecompleteerd door Michael Ruben Rinaldi.

De eerste WorldSBK race van de Pirelli Spanish Round gaat zaterdagmiddag om 14:00 uur van start.

Meer details en een uitgebreider verslag van de trainingen, Superpole en races zijn te volgen in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App