Scott Redding heeft zich zaterdagmiddag tijdens de zevende ronde van het Bennetts British Superbike Championship op het circuit van Thruxton voor de derde keer dit seizoen op pole weten te kwalificeren. De Be Wiser Ducati coureur was in een hectisch verlopen kwalificatie het snelst voor Tommy Bridewell en Peter Hickman.

De zevende ronde van het 2019 Bennetts British Superbike Championship wordt dit weekend verreden op het circuit van Thruxton. Zaterdag stond o.a. de kwalificatie op het programma en dat werd een typish Britse kwalificatie met een waar spektakelstuk in Q3, de sessie waarin de snelste negen coureurs na Q2 de strijd met elkaar aangaan voor de pole.

In deze Q3 begon het zaterdagmiddag namelijk licht te regenen wat de organisatie deed besluiten om de sessie met 12 minuten te verlengen. Deze situatie zorgde ervoor dat er maar liefst acht van de negen deelnemende coureurs kort de lijst aanvoerden.

In eerste instantie was het Christian Iddon die met een vroege actie een snelle rondetijd op de klok wist te zetten en de lijst aanvoerde voor Tommy Bridewell, maar een paar minuten later was het Andrew Irwin die al weer sneller rondging en naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen. Lang kon Irwin niet genieten van deze positie want binnen een minuut was het notabene zijn eigen broer Glen die hem terug deed vallen naar de tweede plaats.

Met nog zes minuten op de klok was het Scott Redding die zich aan de top van de lijst meldde. Ook de Be Wiser Ducati coureur wist deze positie niet vast te houden want niet veel later was het Bridewell die zijn eigen snelste rondetijd aan wist te scherpen en weer onder de dan toe snelste rondetijd van de voormalig MotoGP coureur dook.

Redding was echter nog niet klaar en besloot in zijn allerlaatste ronden nog een keer een aanval te doen, met succes zo bleek want de Ducati coureur dook 0,059 seconde onder Bridewell’s tijd en deze ronde van 1’14.803 bleek voldoende voor zijn derde British Superbike pole van het seizoen en zijn carrière.

Bridewell kwalificeerde zich achter Redding dus als tweede terwijl Peter Hickman de derde en laatste startplaats op de eerste rij voor zich opeiste.

Redding’s teamgenoot Joshua Brookes eindigde in deze kwalificatie als vierde voor Adrew Irwin, de dit weekend op de Tyco BMW Motorrad BMW S 1000 RR debuterende Glenn Irwin, Ryan Vickers, Jason O’Halloran, Christian Iddon en Luke Mossey.

Scott Redding: “Ik ben echt heel erg blij om hier op pole te staan. Deze kerels [Bridewell en Hickman] naast mij hadden volgens mij een strategie, maar die heb ik hier niet. Ik heb namelijk geen tijd voor een strategie, ik heb hier nog nooit eerder gereden en ik heb mijn handen meer dan vol om te proberen om deze baan goed onder de knie te krijgen. Ik maak misschien af en toe wel een fout, maar ik ga tot het uiterste. Toen begon het tijdens Q3 te regenen en de jongens van het team zeiden tegen me dat dit circuit super grip heeft in de regen en dat het goed moest gaan. Ik knoopte dat in mijn oor en nam het risico. Ik stopte alles in die laatste ronde, het regende een beetje, met beide wielen glijdend dacht ik bij mezelf “hou het nog een ronde vol”. Ik ben blij en kijk nu uit naar een aantal goede races morgen!”

De British Superbike coureurs rijden zondag twee races, de eerste race van de dag gaat om 14:30 uur Nederlandse tijd van start terwijl de lichten voor de tweede race zondagmiddag om 17:30 uur Nederlandse tijd op groen zullen gaan.

 

Handige links British Superbikes Thruxton – Round 7

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App