Scott Redding heeft ook donderdag tijdens de tweede testdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd op de klok weten te zetten. De Aruba.it Racing – Ducati coureur, die met een snelste rondetijd van 1’33.067 zelfs onder het bestaande pole-record van Tom Sykes wist te duiken, was het snelst voor regerend wereldkampioen Jonathan Rea en Team GoEleven coureur Michael Ruben Rinaldi.

Het Misano World Circuit Marc Simoncelli is de afgelopen winter maanden opnieuw geasfalteerd. Dat het nieuwe asfalt uitstekende grip biedt bewees Scott Redding donderdag tijdens de tweede en laatste testdag. De voormalig MotoGP coureur en regerend British Superbike kampioen was donderdag maar liefst een seconde sneller als zijn eigen snelste rondetijd gereden tijdens de eerste dag. Met een snelste ronde van 1’33.067 was Redding niet alleen het snelst van de dag maar dook hij ook nog een ruim een halve seconde onder het bestaande pole record van Tom Sykes (een tijd van 1’33.640, gereden in 2018 op een Kawasaki).

Jonathan Rea was degene die nog het dichtst in de buurt van Redding snelste ronde van 1’33.067 wist te komen. De Kawasaki Racing Team WorldSBK coureur noteerde op 0,139 seconde de tweede tijd van de dag terwijl Michael Ruben Rinaldi op bijna een halve seconde moest prijsgeven op de snelste rondetijd van Redding en zijn Ducati op de derde plaats op de tijdlijst wist te plaatsen.

De huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) noteerde vierde rondetijd terwijl Redding’s ervaren teamgenoot Chaz Davies genoegen moest nemen met de vijfde plaats op de tijdlijst.

Leandro ‘Tati’ Mercado (Motocorsa Racing) noteerde de zesde rondetijd gevolgd door Sylvain Barrier (Brixx Performance) en Leon Camier (Barni Racing Team).

Was het tijdens de eerste dag Rea die de nodige testtijd verloor door een stevige crash, donderdag tijdens de tweede dag was het Barrier die in de ochtenduren in bocht 3 van het Misano World Circuit Marco Simoncelli onderuit schoof en daarmee kostbare tijd verloren zag gaan. De Fransman zelf hield geen noemenswaardige verwondingen over aan zijn val en keerde in de loop van de dag terug op de baan om zijn test te hervatten.

WorldSSP
Van de aanwezige WorldSSP coureurs noteerde de Italiaan Andrea Locatelli de snelste rondetijd van de dag voor de drie aanwezige MV Agusta coureurs Raffaele De Rosa, Randy Krummenacher en Federico Fuligni.

Rondetijden donderdag WorldSBK:

 1. Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) 1’33.067
 2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’33.206
 3. Michael Ruben Rinaldi (Team GoEleven) 1’33.560
 4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’33.694
 5. Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) 1’33.854
 6. Leandro Mercado (Motocorsa Ducati) 1’34,859
 7. Sylvain Barrier (Brixx Ducati) 1’36,752
 8. Leon Camier (Barni Ducati) 1’36,759

Rondetijden donderdag WorldSSP:

 1. Andrea Locatelli (Bardahl Evan Bros Yamaha) 1’37,664
 2. Raffaele De Rosa (MV Agusta) 1’38,444
 3. Randy Krummenacher (MV Agusta) 1’38,813
 4. Federico Fuligni (MV Agusta) 1’39,325

Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App