Scott Redding heeft zaterdagmiddag op Donington Park zijn eerste overwinning weten te scoren in het British Superbike Championship. De voormalig MotoGP coureur was in de eerste van dit weekend drie te verrijden races het snelst voor landgenoot Tarran Mackenzie en de Spanjaard Xavi Forés.

Op het Donington Park national circuit wordt dit weekend de derde ronde van het Bennets British Superbike Championship verreden. Het is tevens het eerste weekend van het seizoen waar er voor de coureurs uit de hoofdklasse maar liefst drie races op het programma staan.

Onder goede weersomstandigheden werden vrijdag al een aantal vrije trainingen verreden en stonden er zaterdag naast nog enkele vrije trainingen, de kwalificaties en al de eerste races op het programma.

Naast het debuut van Hector Barbera staat er dit weekend ook een getergde Scott Redding aan de start. De vorig seizoen nog in de MotoGP klasse uitkomende Brit had volgens de Britse fans nog niet aan zijn hooggespannen verwachtingen kunnen voldoen en tegen de verwachtingen in nog geen race weten te winnen. De Be Wiser Ducati coureur beloofde echter voorafgaande aan het weekend dat hij op het voor hem vertrouwde Donington Park circuit revanche zou nemen en de critici de mond te snoeren. Redding hield woord, moest hij tijdens de kwalificatie nog zijn meerdere erkennen in teamgenoot Joshua Brookes – de Australiër pakte de pole – maar aan het begin van de avond was het Redding time in de eerste van de drie dit weekend te verrijden races.

Bij de start van de race was het Brookes die meteen de leiding nam voor Jason O’Halloran en Tarran Mackenzie terwijl Redding terugviel naar de vierde plaats. In de volgende ronde moest Redding nog twee plaatsen prijsgeven waardoor hij vanaf de zesde plaats aan een soort van inhaalrace moest beginnen.

Na diverse positiewisselingen voor aan het veld en nadat Brookes de race vroegtijdig zag eindigen leken Mackenzie en Tommy Bridewell voor de zege te gaan strijden met daarachter een duel voor de laatste podiumplaats tussen Forés en Redding. Maar Redding wist vervolgens in het tweede deel van de race Forés te verschalken om de jacht te openen op Mackenzie en Bridewell. Het duurde niet lang of Redding had het tweetal in de kraag gevat waarmee hij voor het eerst in zijn carrière aan de leiding reed in een British Superbike race.

Bridewell moest vervolgens afhaken in de strijd voor de overwinning maar Mackenzie gaf zich niet zomaar gewonnen. Redding liet zich echter niet meer de kaas van het brood eten en werd na zesentwintig ronden als winnaar afgevlagd waarmee hij niet alleen zijn eerste British Superbike zege veiligstelde maar ook voor het eerst sinds zijn Moto2 overwinning in 2013 op Silverstone weer eens een race wist te winnen.

Mackenzie werd op slechts 0,824 seconde van Redding tweede terwijl Forés Bridewell nog wist te verschalken en zo de derde en laatste podiumplaats voor zich opeiste. Bridewell werd dus vierde gevolgd door O’Halloran en Barbera die zijn debuut als invaller beloond zag worden met een verdienstelijke zesde plaats.

Christian Iddon eindigde als zevende voor Keith Farmer, Glenn Irwin terwijl Peter Hickman in deze eerste race van het weekend de top tien completeerde.

Zondag staan er in Donington dus nog twee races op het programma, races die om respectievelijk 14:30 en 17:30 uur Nederlandse tijd van start zullen gaan.

De volledig uitslag en de uitslagen van de overige categorieën zijn te vinden via de onderstaande link.

 

Handige links British Superbikes Doninton Park – Round 3

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App