Nieuwkomer in het team, Nick Vlaar, bewijst zich door de elfde positie te pakken.

Het seizoen is weer begonnen voor racingteam Edwin Ott motoren, met de eerste races verreden op het TT circuit van Assen op 15 april. Voorafgaand aan de racedag waren er vrije trainingen voor de SuperCup 600 coureurs, Nick Vlaar en Eric Ott, en SuperCup 1000 coureur, Rob Juwett. Helaas moesten de 600cc coureurs het nog doen met het oude model Yamaha YZF R6 omdat het nieuwe model nog niet beschikbaar was.

14 april – CRT vrije trainingen
Nick Vlaar, had voorafgaand aan het seizoen met de Yamaha YZF R6 goed getraind in het warme Alcarràs, Spanje, dit was echter een groot verschil met het veel koudere en nattere Assen. Het was wennen voor Nick maar gedurende de dag wist hij zich constant te verbeteren en had een goed gevoel voor de racedag. Voor Eric Ott ging de trainingsdag niet zoals gehoopt, het lukte hem niet om het goede gevoel te vinden om snel mee te kunnen rijden, hij hoopte dat dit tijdens de racedag alsnog naar voren zou komen.

SuperCup 1000 coureur, Rob Juwett, had op de vrijdag last van een instabiele motor bij het uit-accelereren en gebruikte deze dag om een goede afstelling te vinden voor de motor. Helaas lukte het niet om een perfecte afstelling te vinden dus hoopte hij deze op de racedag alsnog te vinden.

15 april – OWCup races
De racedag begon koud en nat, en het afwisselende weer hielt gedurende de hele dag aan, gelukkig was het voor het grootste deel droog zodat de races nog in droge omstandigheden verreden konden worden.

Tijdens de eerste kwalificatie voor de SuperCup 1000 was het nog dusdanig nat en koud dat Rob Juwett besloot om binnen te blijven. Nadat het later was opgedroogd heeft hij wel de tweede kwalificatie kunnen rijden echter vond hij het nog steeds moeilijk om stabiliteit te vinden in de motor en kwalificeerde zich als 23ste.

Voor de SuperCup 600 ging Nick Vlaar de eerste kwalificatie de baan op met regenbanden, hij hielt in zijn achterhoofd dat de tweede kwalificatie waarschijnlijk droog zou worden en nam dus geen grote risico’s. Eric Ott liet zijn motor op droogweer banden staan in de hoop dat de baan nog zou opdrogen, echter bleef de baan te nat om zonder grote risico’s op droogweerbanden te rijden, daarom heeft hij ook de eerste kwalificatie overgeslagen.

Tijdens de tweede training gingen beide SuperCup 600 coureurs de baan op, Nick Vlaar wist het tempo mooi op te bouwen en verzekerde zich van de dertiende startpositie voordat het weer begon te spetteren. Eric had nog steeds moeite om snelheid te vinden en bleef hangen in een te langzaam ritme om zich te verzekeren van een goede startpositie en zal dus vanuit de achterhoede moeten starten.

SuperCup 1000
Tijdens de race van de SuperCup 1000 wist Rob Juwett met zijn Yamaha YZF R1 een ongelofelijk goede start te maken waardoor hij vanaf de 23ste positie gelijk naar de dertiende plek wist te komen. In de tweede ronde wist hij zelfs de twaalfde plek te bemachtigen maar moest na drie ronden toch toegeven doordat de motor toch nog instabiel was bij het uit-accelereren. Na een aantal gevechten met andere coureurs wist Rob uiteindelijk de zestiende plek veilig te stellen. Rob heeft veel plezier beleefd aan de race en is tevreden met de zestiende plek, desalniettemin kijkt hij er naar uit om het de volgende race op 6 mei nog beter te doen.

SuperCup 600
Voor de SuperCup 600 kwam Eric net te laat bij het einde van de pits straat waardoor hij niet meer vanaf de strartgrid mocht starten maar vanuit de pitstraat. Nick startte vanaf de dertiende plek met matige start maar hij wist gelijk in de eerste bochten combinaties weer de plekken terug te pakken en zelfs nog een aantal plekken te winnen waardoor hij op de tiende positie kwam. Eric ging achter het startveld aan vanuit de pitstraat en wist zich nog een stukje naar voren te werken maar hij merkte snel dat de snelheid er niet meer in zat om zich naar een fatsoenlijke positie te rijden en staakte zijn race. Nick reed na een aantal ronden een eenzame race met een groot gat voor hem tot hij in de twee na laatste ronde werd hij ingehaald door Joël Wienen. Het lukte Nick nog om in Joël’s kielzog te rijden en ging later alsnog de strijd aan, helaas maakte hij een rem fout waardoor de strijd gestreden was en als elfde over de finish kwam.

De volgende race op 6 mei
De tweede racedag in het OWCup kampioenschap zal worden verreden op 6 mei, wederom op het TT circuit van Assen. Daarvoor is de hoop dat de nieuwe 2017 Yamaha YZF R6 motoren beschikbaar zullen zijn. Eric zal zich vanaf nu gaan richten op de ondersteuning van zijn teamgenoten en het testen van de nieuwe motor wanneer deze beschikbaar is.