Naast Cliff Kloots, Nick Vlaar en Luuk de Ruiter zal ook Selwin Hamden in 2019 deel uit gaan maken van het Racingteam Edwin Ott Motoren. De 17-jarige Hamden zal uit gaan komen in de ONK ProCup 600 klasse van de OW Cup.

Het Racingteam Edwin Ott Motoren zal in 2019 bestaan uit maar liefst vier coureurs. Alle vier coureurs zullen uit komen in de door CRT Holland georganiseerde OW Cup competitie. Cliff Kloots zal net als de voorgaande jaren op een Yamaha R1 actief zijn in de ONK SuperCup 1000 klasse, Nick Vlaar blijft de ONK Supercup 600 categorie trouw terwijl Luuk de Ruiter voor het tweede opeenvolgende seizoen op een Yamaha R3 in de kleuren van het Racingteam Edwin Ott Motoren uit zal komen in de ONK Supersport 300 klasse.

Nieuwkomer Selwin Hamden zal geen concurrent van worden van genoemd drietal, Amden gaat in 2019 namelijk op een Yamaha R6 uitkomen in de ONK Procup 600 categorie.

Teameigenaar Edwin Ott is blij met de komst van de jonge Hamden naar zijn team.

Edwin Ott: “Ik kreeg een tip van Peer de Ruiter, vader van Luuk die ook twee seizoenen in de Yamaha R125 Cup gereden heeft. Selwin zocht een 600cc motor om verder te komen in de motorsport. De logische stap is dan een 300cc motor maar vanwege Selwin zijn lengte was dit voor hem geen optie. Na een gesprek met Selwin , zijn vader Jerry en overleg met de rest van het team hebben wij besloten om Selwin in ons team op te nemen en hem een kans te geven. Ik wens Selwin, mede namens het voltallige Racingteam Ott Motoren, veel plezier en goede resultaten toe.”

Vanzelfsprekend is Hamden in zijn nopjes met deze voor hem geweldige kans om vanaf komend seizoen deel uit te mogen maken van zo’n professioneel team.

Selwin Hamden: “Ik ben 17 jaar en begonnen op een minibike en van daaruit naar een NSF 100 doorgestroomd. De afgelopen 2 jaar heb ik voorin meegedaan in de Yamaha R125 Cup en nu heeft Edwin mij de kans gegeven om op een Yamaha R6 uit te komen in de OW-Cup. Ik heb er veel zin in, zal nog veel moeten leren maar dat moet wel lukken met zo’n geweldig team achter mij.”

Doorstroming
Mede omdat de doorstroommogelijkheden in de Nederlandse wegracesport momenteel beperkt zijn, na de Yamaha YZF-R3 Cup val je namelijk een beetje in een gat, heeft Racingteam Edwin Ott Motoren – in navolging van o.a. Stichting START Racing en Team Oosterveens Racing – doen besluiten om zich ook op toekomstig racetalent te focussen.

Edwin Ott: “Ik denk dat de OW-Cup daar een heel goede leerschool voor is, je kunt van een 300cc via 600cc doorstromen naar de 1000cc klasse. En dan verder, zie wat de heren Hartog, Van Straalen en Van Sikkelerus momenteel in het WK presteren. Deze heren hebben allen ook in de OW-Cup gereden en daar ervaring opgedaan.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App