Senna van den Hoven: “Geslaagd wildcard optreden in Assen”

1174
senna-van-den-hoven
Senna van den Hoven (33) | foto© Jan Timmerman

Senna van den Hoven kan terugkijken op een geslaagd debuut als coureur in het FIM Supersport World Championship. De tijdens de Pirelli Dutch Round met een wilcard aan de start verschijnende Arie Molenaar Motors / Nutec Kawasaki coureur wist zich onder lastige condities in een sterk veld van maar liefst vierendertig deelnemers prima staande te houden en beide races op het TT Circuit Assen in de top twintig af te sluiten.

Ook dit jaar kreeg het Molenaar Racing Team een wildcard toegewezen voor de WorldSSP300 races tijdens de Pirelli Dutch Round op het TT Circuit Assen. Voor Senna van den Hoven betekende dit zijn debuut in het WK. Met nog drieëndertig coureurs begon hij op vrijdagochtend aan de eerste vrije training onder wisselvallige weersomstandigheden. Het hele weekend zou het wisselvallig blijven, maar Van den Hoven en het team hielden het hoofd koel. Zowel in de vrije training als de Superpole op vrijdag bouwde Van den Hoven zijn sessie goed op en noteerde een vierentwintigste tijd. Na een natte warming up op zaterdagochtend droogde de baan op en voor de start van de eerste race konden slickbanden gemonteerd worden.Na een goede start was Van den Hoven in de derde ronde al opgeklommen naar een negentiende plaats, toen de race stil werd gelegd door middel van de rode vlag. Kopman Jeffrey Buis was hard ten val gekomen en moest per ambulance worden afgevoerd. Er volgde een herstart van een race over vijf ronden. Van den Hoven was daarbij te snel weg, wat resulteerde in een dubbele long lap penalty. Desondanks wist hij als twintigste over de finish te komen. Daarbij verbeterde hij zijn PR en reed hij een snelste rondetijd die net iets meer dan een seconde langzamer was dan die van winnaar Mogeda.

Op zondag volgde na een warming up waarin Van den Hoven een zeer nette zestiende tijd noteerde de tweede race. Helaas maakte de Arie Molenaar Motors / Nutec Kawasaki coureur in de race in de eerste ronde een foutje en ging wijd. In het competitieve WorldSSP300 veld wordt ieder klein foutje direct afgestraft en Van den Hoven verloor dan ook de aansluiting met de rest van het veld. In een eenzame race eindigde hij na twaalf ronden op een negentiende plaats, waarmee hij wederom in de top twintig finishte.

Van den Hoven en het Molenaar Racing Team kunnen aan het einde van het WorldSBK weekend in Assen terugkijken op een geslaagd debuut in het FIM Supersport 300 World Championship. Ondanks de lastige omstandigheden werd er geen enkele crash genoteerd, liet Van den Hoven flinke progressie zien en scherpte hij zijn snelste rondetijd op het TT Circuit Assen flink aan.Handige links Pirelli Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.