Sergio Garcia wint Moto3 race Gran Premi Monster Energy de Catalunya

726
sergio-garcia
Sergio Garcia (11) | foto© motogp.com

Sergio Garcia heeft zondagochtend op Circuit de Barcelona – Catalunya de zevende Moto3 race van het seizoen op zijn naam geschreven. De Solunion GasGas Aspar Team coureur kwam na 21 ronden als winnaar over de finish voor Jeremy Alcoba en Deniz Oncu.

Om 11:20 uur gingen op Circuit de Barcelona – Catalunya de lichten op groen voor de Moto3 race van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya. Na 21 ronden was het de Spanjaard Sergio Garcia die als winnaar de finish passeerde voor Jeremy Alcoba, Deniz Oncu, Jaume Masia en Darry Binder.

De vanaf de pole vertrokken Gabriel Rodrigo werd als zesde afgevlagd voor Pedro Acosta, Niccolò Antonelli, Kaito Toba en Stefano Nepa.

Direct na het zwaaien van de finishvlag werd de rode vlag getoond, dit vanwege een incident in de laatste ronde waarbij Xavi Artigas, Dennis Foggia en Ayumu Sasaki betrokken waren. Sasaki, die een week eerder geleden in Mugello ook betrokken was bij het dodelijk ongeval van Jason Dupasquier, werd hierbij vol geraakt door één van de drie machines. Foggia en Artigas bleven bij de crash ongedeerd terwijl na een aantal spannende minuten het heugelijke nieuws kwam dat de hard geraakte Sasaki bij kennis was. Zodra er meer nieuws is omtrent de toestand van de coureur zullen we dit uiteraard z.s.m. melden.

 

Racesport Liveblog
Voor meer informatie en details van deze race en andere sessies gedurende de derde en afsluitende dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter