Shane Byrne blijft, Davide Giugliano of Sylvain Guintoli naar PBM Be Wiser Ducati

77
Shane Byrne
2016 British Superbike kampioen Shane Byrne | foto© Be Wiser Ducati

Slecht een paar weken na hij in Brands Hatch de titel wist te behalen in het MCE British Superbike Championship heeft Shane ‘Shakey’ Byrne zijn overeenkomst met zijn huidige PBM Be Wiser Ducati Team met nog eens twee jaar verlengd. Ook Glenn Irwin zal het team trouw blijven terwijl Davide Giugliano of Sylvain Guintoli kandidaat zijn voor een derde plaats binnen het team.

Een jaar geleden verrasten zowel Shane Byrne als ook PBM Be Wiser Ducati teambaas Paul Bird het British Superbike Championship paddock door aan te kondigen de overstap te gaan maken van Kawasaki naar Ducati.

Byrne maakt al sinds het seizoen 2012 deel uit van het Paul Bird Motorsport Team waar hij op een Kawasaki al twee keer de British Superbike Championship titel in de wacht wist te slepen en twee keer als tweede eindigde in het kampioenschap.

Na afloop van het seizoen 2015 kwam Byrne tot de conclusie dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Na intensief overleg met teambaas Paul Bird vond het tweetal deze nieuwe uitdaging in een overstap van Kawasaki naar Ducati, een overstap die na de nodige opstartproblemen dus een aantal weken resulteerde in de derde gezamenlijke British Superbike titel – de vierde voor Byrne persoonlijk.

Dat de samenwerking niet alleen sportief goed heeft uitgepakt blijkt nu, want Byrne en teambaas Paul Bird hebben onlangs hun handtekening gezet onder een nieuwe tweejarige overeenkomst waarmee Byrne in 2017 en 2018 opnieuw als PBM Be Wiser Ducati coureur actief zal zijn in het British Superbike Championship.

Naast het aanblijven van Byrne en Irwin worden Davide Giugliano en Sylvain Guintoli, beiden dit seizoen nog uitkomend in het World Superbike kampioenschap, genoemd als eventuele derde rijder binnen het team.