In Le Mans gaan zondagmiddag om 12:20 uur de lichten op groen voor de vijfde Moto2 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Franse Moto2 wedstrijd.

Jorge Navarro heeft zich voor de tweede achtereenvolgende keer op pole gekwalificeerd in wat is zijn 40e race is in de Moto2 klasse. Dit zijn de eerste back-to-back pole in zijn Grand Prix-carrière.


Dit is de eerste back-to-back pole voor een Speed Up-coureur sinds Andrea Iannone in 2010 op pole stond in Assen, Catalunya en Duitsland. Dit is de 12e pole voor Speed Up sinds de introductie van de Moto2 klasse in 2010.


Tom Lüthi, die vier GP-wedstrijden op Le Mans heeft gewonnen, heeft zich als tweede gekwalificeerd. Dit is zijn eerste plaats op de eerste startrij sinds hij zich in 2017 als derde kwalificeerde tijdens de Dutch TT.


De eerste startrij wordt gecompleteerd door Alex Marquez, de eerste keer dat hij zich minimaal drie keer op de eerste startrij heeft gekwalificeerd sinds 2017.


Mattia Pasini, die in Q2 crashte, heeft zich als vierde gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij vorig jaar op pole stond in Australië.


Xavi Vierge, die vorig jaar in Frankrijk achteraan op de grid moest starten, begint in het midden van de tweede rij. Dit is zijn derde top zes kwalificatie resultaat van 2019, samen met Qatar en Argentinië.


Andrea Locatelli heeft zich als zesde gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieprestatie is sinds hij in 2017 de overstap maakte naar de Moto2 klasse.


Kampioenschapsleider Lorenzo Baldassarri, die in zijn Grand Prix-carrière in Le Mans nog geen punten heeft gescoord, heeft zich als zevende plaats gekwalificeerd. Dit is de derde keer dit jaar is dat hij zich op de eerste drie startrijen wist te kwalificeren.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App