Shaun Muir Racing (huidig Milwaukee Aprilia Racing) zal in 2019 weer met BMW machines aan de start verschijnen in het FIM Superbike World Championship. Als beoogde rijders heeft de Britse teambaas zijn oog laten vallen op Markus Reiterberger en Tom Sykes.

Shaun Muir Racing keert in 2019 terug als BMW team in het FIM Superbike World Championship. Het Britse World Superbike team, dat dit seizoen met Eugene Laverty en Lorenzo Savadori actief is in het kampioenschap en gebruikt maakt van Aprilia machines, keert hiermee terug naar het merk waarmee men in het seizoen 2016 debuteerde in het kampioenschap met de rijders Joshua Brookes en Karel Abraham.

Aangezien de World Superbike plannen van Aprilia voor de toekomst nog steeds niet duidelijk zijn sprak Muir de afgelopen tijd met zowel Ducati als ook met BMW voor een (hernieuwde) samenwerking.

Naar nu bekend is geworden heeft Muir gekozen voor BMW en zal het team vanaf komend seizoen – met BMW fabriekssteun – gebruik gaan maken van de nieuwste 2019 versie van de BMW S 1000 RR.

De deal met BMW Motorrad houdt in dat Markus Reiterberger één van de twee rijders gaat worden. De Duitser, de oogappel van de Duitse auto- en motorenfabrikant, heeft hiervoor inmiddels een pré contract op zak.

Voor de tweede plaats binnen het team heeft Muir zijn oog laten vallen op huidig Kawasaki coureur Tom Sykes. Een getekende overeenkomst is er nog niet, maar het feit dat teameigenaar Muir het afgelopen weekend zijn huidige rijder, Eugene Laverty heeft laten weten dat hij niet meer in de SMR plannen voor 2019 voorkomt en na dit seizoen op zoek moet naar een nieuwe werkgever, duidt erop dat Muir zeker is van zijn zaak en mondeling een toezegging heeft van Sykes om komend seizoen op de SMR-BMW uit te komen in het WorldSBK.

Zoals al gezegd, een officiële aankondiging is er nog niet maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd. De verwachting is dat Shaun Muir Racing en BMW Motorrad 6 november aanstaande tijdens de EICMA in Milaan hun plannen, samenwerking en coureurs voor 2019 officieel zullen presteren.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App