Op het Sepang International Circuit gaan zondagochtend om 04:20 uur (NL tijd) de lichten op groen voor de zeventiende Moto2 race (18e GP) van het seizoen. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en statistieken.

Álex Márquez heeft Tom Lüthi’s snelste Moto2 ronde – daterend uit 2015 – uit de boeken gereden en heeft zich dit seizoen voor de derde keer – gelijk aan vorig seizoen – op pole weten te kwalificeren. Het is zijn eerste pole sinds Austin. Marquez streeft ernaar om voor het eerst sinds Japan vorig jaar weer een race te winnen en om de eerste Spanjaard te worden die dit seizoen een Moto2 race wint.


Slechts drie Moto2 coureurs hebben in Sepang gewonnen vanaf de pole: Tom Lüthi (2011), Tito Rabat (2013) en Johann Zarco (2016).


Luca Marini kwalificeerde zich als tweede op de startgrid en dat is zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij op de pole stond in Brno. Dit is de vijfde keer in zijn carrière dat Marini zich op de eerste strartrij wist te kwalificeren.


Fabio Quartararo heeft zich voor het tweede opeenvolgende jaar in Sepang als derde gekwalificeerd. Dit is Quartararo’s vijfde start vanaf de eerste rij sinds hij vorig jaar de overstap maakte naar de Moto2 klasse.


De tweede startrij wordt aangevoerd door Remy Gardner, zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij op Silverstone als tweede op de startgrid stond (maar de race werd destijds afgelast vanwege de weersomstandigheden).


Mattia Pasini, die vorig weekend in Australië op pole stond, start vanaf de vijfde plaats op de grid. Pasini wil voor de vijfde keer winnen in wat zijn 147e start is in de Moto2 klasse.


Kampioenschapsleider Francesco Bagnaia kwalificeerde zich als zesde, wat zijn beste resultaat is sinds hij ook zesde was in Thailand op weg naar zijn zevende overwinning van het seizoen. Dit is de 16e keer dit jaar dat hij zich kwalificeert op de eerste twee rijen op de grid. Bagnaia heeft zondag in Sepang de kans om zijn eerste wereldtitel te behalen.


Miguel Oliveira, vorig jaar winnaar in Sepang en momenteel  tweede in het kampioenschap, voert de derde startrij aan, zijn beste kwalificatieresultaat sinds Thailand. Dit is de 14e keer dit jaar dat hij zich niet kwalificeert binnen de top zes op de startgrid.

 

LET OP: Het oorspronkelijke tijdschema van zondag is gewijzigd!!

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App