Op het Sepang International Circuit gaan zondagochtend om 03:00 uur (NL tijd) de lichten op groen voor de zeventiende Moto3 race (18e GP) van het seizoen. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en statistieken.

Jorge Martín heeft zich tot nu toe voor de elfde keer dit seizoen op pole gekwalificeerd – de 20e in zijn Grand Prix-carrière. Hiermee verbeterde hij zijn eigen record – sinds Phillip Island – van de meeste poles in één Moto3 seizoen. De laatste coureur met meer dan 11 pole positions in één seizoen in de lichtste categorie is Marc Márquez met 12 poles in de 125cc klasse in 2010.


Martín’s pole op Sepang is de 14e voor een Honda-rijder sinds de openingsrace dit seizoen in Qatar, wat één minder is dan vorig jaar.


Als tweede in het kampioenschap heeft Marco Bezzecchi zich op de tweede plaats weten te kwalificeren als de beste KTM-rijder, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij op de pole stond in Thailand. Dit is Bezzecchi’s vijfde eerste startrij tot nu toe rij dit seizoen.


Tony Arbolino kwalificeerde zich als derde, dit is zijn tweede frontrow start, in wat is zijn 35e race in zijn Grand Prix-carrière, na eerder dit seizoen in Argentinië de pole te hebben behaald.


De tweede startrij wordt aangevoerd door John McPhee, zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij tweede werd op Motegi. Vorig jaar werd hij vijfde in Sepang, na een derde plaats in de kwalificatie.


Albert Arenas won afgelopen zondag in Australië en kwalificeerde zich als vijfde op de startgrid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij vierde werd op Silverstone (maar de race werd destijds afgelast vanwege de weersomstandigheden).


Enea Bastianini voltooit de tweede rij op de startgrid, de tiende keer dit jaar dat hij zich op de eerste twee rijen heeft weten te kwalificeren. Bastianini eindigde vorig jaar als derde in de Maleisische GP achter Martín.


Celestino Vietti, die in Australië op het podium stond, heeft zich als 12e op de grid weten te kwalificeren, wat zijn beste kwalificatieresultaat is in pas zijn derde Grand Prix-race.


Fabio Di Giannantonio, die in het kampioenschap de derde plaatst inneemt, kwalificeerde zich als 13e, de derde opeenvolgende keer dat hij zich niet in de top 12 heeft weten te kwalificeren.

 

LET OP: Het oorspronkelijke tijdschema van zondag is gewijzigd!!

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App