Het bekende en historische Silverstone circuit zal tot en met 2021 gastheer blijven van de British Grand Prix. Dit nieuws hebben Dorna en het Britse circuit woensdagmiddag 8 mei wereldkundig gemaakt.

Momenteel wordt op het Silverstone circuit hard gewerkt aan het aanbrengen van een volledig nieuwe asfaltlaag. Deze renovatie was nodig nadat de 2018 editie van de Britse Grand Prix geheel in het water viel en de wedstrijddag zelfs helemaal afgelast diende te worden vanwege problemen met de afwatering en een mede daardoor spekgladde baan.

Na de bevestiging dat Silverstone Circuit in juni geheel gerenoveerd en klaar zal zijn en de problemen in augustus ten tijde van de 2019 editie van de Britse ronde van het FIM MotoGP wereldkampioenschap tot het verleden behoren hebben Dorna Sports en de Britse organisatie doen besluiten om hun contract en samenwerking met drie jaar te verlengen. Met deze vernieuwde overeenkomst zal Silverstone tot en met 2021 gastheer blijven van de Britse ronde van het MotoGP wereldkampioenschap.

Silverstone Managing Director Stuart Pringle: “De verlenging van het MotoGP-contract is uitstekend nieuws voor ons allemaal op Silverstone en stelt ons in staat om een lange termijn planning te maken wat betreft de toekomstige ontwikkeling van de MotoGP en alle tweewieler evenementen op ons circuit. We kijken ernaar uit om van het MotoGP weekend het beste motorevenement op de Britse wegrace kalender te maken.”

Dorna CEO Carmelo Ezpeleta:“De verlenging van het contract met Silverstone is een teken van het vertrouwen dat we hebben in het circuit om de komende drie jaar een succesvol MotoGP evenement te organiseren. Silverstone is een van de meest historische locaties van de MotoGP en we hebben nauw samengewerkt met Silverstone om ervoor te zorgen dat de race een succesvolle toekomst heeft. We kijken er dan ook naar uit om samen met Silverstone te blijven werken aan wat het hoogtepunt van de Britse wegracekalender zal zijn.”

De 2019 editie van de British Grand Prix in Silverstone wordt verreden van 23 t/m 23 augustus.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App