Simeon laat MotoE contract schieten, focus volledig op verdedigen EWC titel

69
xavier-simeon
Xavier Simeon | foto© Suzuki Racing

Xavier Simeon maakt in 2021 als coureur opnieuw deel uit van het Yoshimura SERT Motul-team. De Belg zet samen het officiële Suzuki Endurance World Championship team alle zinnen op het verdedigen van de 2020 wereldtitel en ziet derhalve voor komend seizoen af van deelname aan de FIM Enel MotoE World Cup.

Het Yoshimura SERT Motul-team maakte een dag geleden haar coureurs bekend voor het 2021 FIM Endurance World Championship. Samen met Gregg Black en nieuwkomers Sylvain Guintoli en Kazuki Watanabe maakt Xavier Siméon opnieuw deel uit van het team dat in 2020 de wereldtitel wist te veroveren.

Voor het tekenen van een nieuwe overeenkomst met het Yoshimura SERT Motul-team moest Simeon echter wel een belangrijke keuze maken. Vanwege een kalender clash tussen de FIM World Endurance Championship en de FIM Enel MotoE World Cup is deelname aan beide kampioenschappen niet mogelijk. Met het verlengen van zijn contract met het Yoshimura SERT Motul-team ziet de Belg dus af van zijn contract met het LCR E-Team en zal hij zich in 2021 volledige gaan richten op zijn deelname in het FIM World Endurance Championship.

Xavier Siméon: “Ik ben zeer tevreden over de samenwerking tussen SERT en Yoshimura. In 2021 zal het doel zijn om de nummer 1 nummerplaat met succes te verdedigen. Ik voel me thuis bij het team, ik hou ervan met de GSX-R1000 te rijden en ik ben ook blij om Sylvain en Kazuki in het team te verwelkomen, en met Gregg weet ik zeker dat we een te duchten kwartet zullen vormen. Vanwege een clash in de kalender zal ik afzien van deelname aan de FIM Enel MotoE World Cup en mijn contract met het LCR E-Team derhalve niet verlengen. Ik wil het LCR E-Team en in het bijzonder teameigenaar, Lucio Cecchinello, bedanken voor de prettige samenwerking gedurende de afgelopen seizoenen en wens hen bij deze het allerbeste voor 2021.”

Het Yoshimura SERT Motul-team zal deelnemen aan alle vijf evenementen van het FIM World Endurance Championship, te beginnen in het weekend van 17-18 april tijdens de 24H Motos in Le Mans, Frankrijk.

Naast een nieuwe line-up, verandert het legendarische SERT (Suzuki Endurance Racing Team) in 2021 van naam en uiterlijk. Vanwege een fusie met het Yoshimura-team heet het team vanaf nu het Yoshimura SERT Motul-team. De bekende kleur blauw maakt dit seizoen plaats voor de rode Yoshimura kleuren.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App