Sky Racing Team VR46 haalt bakzeil na protest tegen Leopard Racing

388
jaume-masia
Jaume Masia | foto© Leopard Racing

Het FIM Stewards panel heeft het Sky Racing Team VR46 in het ongelijk gesteld, dit nadat men afgelopen zondag een protest had ingediend tegen de Leopard Racing Moto3 machine van Jaume Masia.

Het protest werd afgelopen zondag ingediend na afloop van de Moto3 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Volgens het Sky Racing Team Vr46 voldeed de machine van Jaime Maisa – die als vijfde de finish passeerde – niet aan artikel 2.6.3.5 van het technische reglement.De precieze aard van de vermeende inbreuk werd niet gespecificeerd. Het protest zou zijn ingediend vanwege een vermeende niet legale ECU van de machine met startnummer 5. Volgens de protesterende partij zou deze niet in overeenstemming zijn met het technisch reglement

Aan de vooravond van de Grand Prix op het Circuit de Barcelona-Catalunya kwam het verlossende antwoord. De machine van Jaume Masia is in orde bevonden en was gedurende deze race conform het technisch reglement. Het Sky Racing Team VR46 werd hiermee officieel in het ongelijk gesteld.

Officieel document: Sky_Racing_Team_VR46_Protest_Masia_5_EMI_2020 (1)

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App