Sky Racing Team VR46 in 2019 met Marini, Bulega, Foggia en Ramus

49
celestino
Celestino Vietti Ramus | foto© Sky Racing Team Vr46

Het Sky Racing Team VR46 heeft woensdag haar rijderssamenstelling voor het seizoen 2019 bekend gemaakt. Zo zullen Luca Marini en Nicolo Bulega voor het team uit gaan komen in de Moto2 klasse en zullen Dennis Foggia en Celestino Vietti Ramus de kleuren voor het team van Valentino Rossi gaan verdedigen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Voor het derde opeenvolgende jaar zal de Sky Racing Team VR46 line-up in 2019 bestaan uit vier coureurs verdeeld over twee categorieën. Zo zal Nicolò Bulega vanuit de Moto3 klasse binnen het team de overstap maken naar de Moto2 categorie, de teamgenoot worden van Luca Marini en de plaats innemen van de naar de MotoGP klasse vertrekkende Francesco Bagnaia.

In Moto3 klasse zal Dennis Foggia opnieuw de kleuren van het team vertegenwoordigen en gezelschap krijgen van de in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap debuterende Celestino Vietti Ramus. De-16 jarige Italiaan komt momenteel nog uit voor het junior team van de VR46 Riders Academy in het FIM Moto3 Junior World Championship.

Sky Racing Team VR46 teammanager Pablo Nieto: “Dankzij Pecco hebben we ons doel bereikt en volgend jaar zal er voor het eerst een coureur uit het Sky Racing Team VR46 debuteren in de MotoGP, en dat met een zeer competitieve machine en team. Het was een geweldig resultaat voor ons allemaal, we hebben het gevierd, we hebben genoten van deze grote tevredenheid, maar tegelijkertijd zet dit ons ertoe aan om vooruit te blijven kijken en de jonge Italiaanse renners van ons team met dezelfde passie en professionaliteit te blijven steunen. We hebben weliswaar een belangrijk resultaat bereikt dankzij de inzet van het hele team en dit moet ons motiveren om verder te gaan in deze richting zonder dat we iets aan het toeval overlaten. Om ons project nieuw leven in te blazen, naast de bevestigde Luca Marini en Dennis Foggia, hebben we daarom besloten om te investeren in twee debutanten. Aan de ene kant, in Moto2, Nicolò zal zijn debuut maken in de middenklasse. We verwachten er met ons allen veel van, hij kan daar rijden met een machine die het beste past bij zijn fysieke kenmerken en waar zijn ware potentieel het beste tot uiting kan komen. Aan de andere kant zal Celestino, na twee jaar ervaring met het Junior Team, toetreden tot het Moto3 Team. Hij is jong, maar klaar om in het wereldkampioenschap van start te gaan en gemotiveerd om zich 100% te geven. Vanuit technisch oogpunt hebben we een keuze gemaakt op basis van stabiliteit en wederzijds vertrouwen die we in de loop der jaren hebben opgebouwd hebben met KTM en Kalex.”

 

Handige linksGran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App