Het Sky Racing Team VR46 is klaar voor het seizoen 2019: nieuwe ambities, dezelfde passie en de wens om jonge Italiaanse wegrace talenten te begeleiden van het podium tot de nieuwe generatie kampioenen.

Vijf seizoenen na de start van een nieuw project en met de eerste wereldtitel op zak is het Sky Racing Team VR46 klaar om aan het seizoen 2019 te beginnen. Met de start van het negentien ronden tellende kampioenschap op 10 maart in Qatar gaat het team met opnieuw vier talentvolle coureurs op jacht naar andere belangrijke resultaten.

Luca Marini, Nicolò Bulega zullen in 2019 de kleuren van het team vertegenwoordigen in de  Moto2 klasse en Dennis Foggia en Celestino Vietti Ramus zijn komend seizoen de speerpunten in de Moto3 categorie: allemaal Italiaanse wegracetalenten met de ambitie om het publiek en de fans adrenaline, entertainment en plezier te bezorgen.

Een winnend project
Met Francesco Bagnaia heeft het Sky Racing Team VR46 haar belofte waargemaakt: het brengen van een jong talent van de Moto3 klasse naar een vaste rijder in de koningsklasse.

En dat is het resultaat van het constante werk, de teamgeest, de passie en het leven als één grote familie met een ideale sfeer en daardoor de coureurs in staat te stellen zich op het hoogste niveau te kunnen manifesteren.

Het huzarenstukje in het Moto2-wereldkampioenschap van Bagnaia en het team is het eerste geweldige resultaat aan het einde van een lange reis voor Sky en de VR46 van Valentino Rossi. Na weer bekomen te zijn van deze geweldige mijlpaal is het Sky Racing Team VR46 er klaar voor om na een buitengewoon seizoen de draad weer op te pakken: wereldkampioen Bagnaia en zijn teamgenoot Luca Marini hebben in 2018 negen van de achttien races gewonnen, met zeventien podiums (waarvan 4 gedeeld) en acht poles. Daarnaast heeft men het afgelopen seizoen met Dennis Foggia ook belangrijke klasseringen weten te behalen in de Moto3.  Foggia, de eerste coureur van de Z Generatie die in 2018 op het podium verscheen en meteen tot aan de laatste wedstrijd van het seizoen streed voor de titel van Rookie van het jaar. Daarnaast was er ook succes voor Celestino Vietti Ramus die in Australië als derde de zwart/wit geblokte vlag passeerde in pas zijn tweede race.

Nieuwe kleurstelling
In zowel de Moto2 en Moto3 klasse is de kleurstelling komend seizoen opnieuw iets veranderd ten opzichte van het voorgaande seizoen. Zo zijn de kleuren en de lijnen aangevuld met een vleugje zilver van de brandstoftank tot aan de lederen pakken. Innovatie is ook in het vernieuwde Sky VR46 logo.

Nieuwe en bekende namen in het begeleidingsteam
Pablo Nieto staat voor het vijfde achtereenvolgende jaar aan het hoofd van het Sky Racing Team VR46 als tammanager, zowel in Moto2 als in de Moto3 categorie.

Luca Brivio is bevestigd als teamcoördinator, terwijl Roberto Locatelli – als opvolger van Idalio Gavira  – de nieuwe coach is van de VR46 Riders Academy. De voormalig Grand Prix coureur (125cc wereldkampioen in het seizoen 2000) was sinds 2016 de technische stem van de Italiaanse tv zender Sky Sport MotoGP HD tijdens de trainingen en races van de Moto2 klasse.

Moto2
Vele technische innovaties staan Luca Marini en Nicolò Bulega in het nieuwe seizoen te wachten. Van de nieuwe Triumph-motor, de nieuwe Magneti Marelli software tot de nieuwe kwalificatieprocedure.

Moto3
Het tweetal in 2018 de laatste wedstrijden voor het team reed zal ook in 2019 het Sky Racing Team VR46 vormen in het Moto3 World Championship, te weten Dennis Foggia en Celestino Vietti Ramus. Veel innovaties ook in deze categorie: de nieuwe kwalificatieprocedure, waarin o.a. de meest constante coureurs tijdens alle vrije trainingen beloond worden, en de nieuwe KTM-motoren die het tweetal tijdens de eerstvolgende testsessie tot hun beschikking zullen krijgen.

2019 MotoGP kalender:

 • 10 maart Qatar* – Losail International Circuit
 • 31 maart Argentinië – Termas de Río Hondo
 • 14 april Americas – Circuit of the Americas
 • 05 mei Spanje – Circuito de Jerez
 • 19 mei Frankrijk – Le Mans
 • 02 juni Italië – Autodromo del Mugello
 • 16 juni Catalunya Barcelona – Catalunya
 • 30 juni Nederland – TT Circuit Assen
 • 07 juli Duitsland – Sachsenring
 • 04 augustus Tsjechië – Automotodrom Brno
 • 11 augustus Oostenrijk – Red Bull Ring – Spielberg
 • 25 augustus Groot Britannië – Silverstone Circuit
 • 15 september San Marino – Misano World Circuit
 • 22 september Aragón – MotorLand Aragón
 • 06 oktober Thailand – Chang International Circuit
 • 20 oktober Japan – Twin Ring Motegi
 • 27 oktober Australië – Phillip Island
 • 03 november Maleisië – Sepang International Circuit
 • 17 november Valencia – Ricardo Tormo

*Avondrace

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App