De Sky Racing Team VR 46 coureurs Nicoló Bulega, Andrea Migno, Francesco Bagnaia en Stefano Manzi hebben donderdagavond de nieuwe 2017 kleurstelling onthuld van hun Moto3 en Moto2 motoren. De presentatie was live op de Italiaanse TV te volgen en onderdeel van het bekende TV programma X-Factor.

Het populaire TV programma X-Factor is niet alleen in Nederland te volgen op TV maar is ook in Italië razend populair. Donderdagavond werd de finale live uitgezonden op Sky Uno HD en de titelsponsor van Valentino Rossi’s Moto3 en Moto2 team koos er voor om tijdens de uitzending ruimte in te lassen voor de presentatie van het 2017 Sky Racing Team VR 46.

Was het team het afgelopen seizoen nog uitsluitend actief in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, in 2017 zal het Sky Racing Team VR46 ook haar debuut maken in de Moto2 klasse. Francesco Bagnaia en Stefano Manzi zullen komend seizoen de twee Kalex Moto2 machines gaan bemannen terwijl Nicoló Bulega en Andrea Migno het team trouw blijven en ook in 2017 voor het team in de Moto3 klasse actief zullen zijn.

De vier coureurs werden tijdens de presentatie volop in de schijnwerpers gezet en het hemd van het lijf gevraagd wat betreft hun verwachting voor komend seizoen alvorens het viertal de nieuwe kleurstelling van hun Moto3 en Moto2 machines onthulden.

Net als de afgelopen seizoenen zullen de machines in 2017 weer in de vertrouwde zwart blauwe kleuren te zien waarbij er wederom een prominente plaats op de kuip gereserveerd is voor het Sky Racing Team VR46 logo. Nieuw is echter het logo van de Amerikaanse zonnebrillen fabrikant Oakley die vanaf komend seizoen als hoofdsponsor van het team van de negenvoudig wereldkampioen op zal treden.

Naast de reeds bestaande partners Dainese en AGV zal vanaf komend seizoen ook Monster Energy als official partner aan het team verbonden zijn.