Bo Bendsneyder heeft donderdagavond in Qatar de snelste tijd laten noteren tijdens de tweede vrije training. De Nederlander was op het Losail International Circuit het snelst voor het Sky Racing Team VR46 duo Nicolo Bulega en Andrea Migno.

Terwijl de Moto3 coureurs zich donderdagmiddag bij aanvang van de eerste vrije training van de Grand Prix of Qatar nog zorgen maakten vanwege het feit dat de omstandigheden slechter en slechter zouden worden gedurende de avond bleken de omstandigheden bij aanvang van de tweede vrij training misschien zelfs wel beter dan tijdens de eerste sessie. Nog steeds geen regen en een minder sterke wind voorafgaand aan de sessie leken niets snellere rondetijden in de weg te staan.

Maar schijn bedroog leek het wel want ondanks dat Jorge Martin en Bo Bendsneyder in de beginfase meteen weer bovenaan de lijst te vinden bleven de rondetijden boven de 2’08 vanwege het feit dat de wind ineens weer de kop opstak.

Na een crash van Kaito Toba in de beginfase en o.a. een crash van Nicolo Bulega was het uiteindelijk Bendsneyder die met nog een kwartier te gaan als eerste onder de 2’08 grens wist te duiken en met nog tien minuten te gaan de lijst aanvoerde voor Andrea Migno, Martin, Fenati en Red Bull KTM Ajo teamgenoot Niccolò Antonelli.

Vervolgens was het Tatsuki Suzuki die acht minuten voor het einde van de sessie in de fout ging door in bocht twee op hoge snelheid onderuit te schuiven.

Terwijl er in de slotfase een treintje ontstond en deze groep op het scherpst van de snede op jacht naar een nog snellere rondetijd waren het Antonelli en Nakarin Atiratphuvapat die in deze groep met elkaar in aanraking kwamen met een crash voor beiden als gevolg.

Niemand wist er in de slotfase nog onder de snelste tijd van Bendsneyder te duiken waardoor de Nederlander deze sessie als snelste coureur afsloot voor Bulega, Andrea Migno, Antonelli en Martin.

Romano Fenati beeindigde deze tweede vrije training als zesde gevolgd door Fabio Di Giannantonio, Mir, Aron Canet en John McPhee terwijl de Duitser Philipp Oettl deze sessie als elfde afsloot na eerder op de dag het snelst te zijn geweest tijdens de eerste vrije training.

Na zijn sterke optreden van een jaar geleden in Qatar kwam Livio Loi ook in deze sessie geen moment in het spel voor. De voor Leopard Racing uitkomende Belg moest genoegen nemen met een teleurstellende zevenentwintigste rondetijd.

Samengestelde lijst na twee trainingen
Met zijn snelste rondetijd uit de eerste vrije training sluit Oettl de eerste dag af als snelste voor Mir, de in de slotfase van de eerste vrije training gecrashte Gabriel Rodrigo, Juanfran Guevara, Fenati, Marco Raminez, Bendsneyder, Ayumu Sasaki, Antonelli en Adam Norrodin.

Na afloop van de dag werd bekend dat Rodrigo de rest van het weekend niet meer in actie zal komen vanwege een bij zijn crash opgelopen gebroken sleutelbeen.

 

Handige links Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Waar te volgen op TV
Het weer in Doha