Jonathan Rea (WorldSBK), Jules Cluzel (WorldSSP) en Andy Verdoïa noteren de snelste tijden in de warm up op een droog Donington Park. Michael van der Mark klokte een elfde tijd. Rob Hartog (P17) en Victor Steeman (P2) waren de snelste Nederlanders in de andere categorieën.

Het zonnetje scheen bij de start van de warm up sessies op Donington Park. De voorspellingen zijn ook dat het vandaag droog zal blijven, na de regenachtige dag van gisteren. Toen de World Superbike coureurs begonnen aan hun sessie was het zo’n 16 graden met een baantemperatuur van 26 graden.

World Superbike
De warm up was een belangrijke sessie voor de rijders om te checken waar ze staan op een droge baan, nadat er gisteren alleen maar gereden werd op een natte baan. Eigenlijk zoal het hele weekend al het geval is, waren Jonathan Rea en Tom Sykes ook het snelste in deze training. Rea noteerde snelste tijd met een 1’27.350, waarmee hij 0.138 seconde sneller was dan Sykes. Toprak Ragzalioglu noteerde een derde tijd, maar moest een halve seconde toegeven op Rea. Alex Lowes noteerde een vierde tijd. Alvaro Bautista, die gisteren door een crash zijn leidende positie in het WK kwijtraakte, klokte een vijfde tijd. Loris Baz was met zijn Ten Kate Racing Yamaha zevende tijd. Michael van der Mark was elfde. De Nederlander komt ondanks zijn blessures het weekend tot nu toe goed door en voor hem zal ook prettiger zijn dat er vandaag gereden kan worden in droge omstandigheden.

World Supersport
Vervolgens was het de beurt aan de World Supersport coureurs. Jules Cluzel was in deze sessie het snelste. Voor polesitter Federico Caricasulo was het een rommelige sessie, ondanks dat hij de tweede tijd wist te noteren. In de beginfase moest de Italiaan door het gras om een crash van Jack Kennedy bij het uitkomen van de Melbourne Hairpin te ontwijken. Even later kwam Caricasulo na een foutje zelf buiten de baan. Randy Krummenacher was derde voor Lucas Mahias en Isaac Vinales. Rob Hartog was met een zeventiende tijd de beste Nederlander. Glenn van Straalen was negentiende en Jaimie van Sikkelerus tweeëntwintigste. Van Sikkelerus kende zeer veel technische problemen gedurende de trainingen, maar dit leek in de warm up al wel een stuk beter te gaan omdat hij zijn tijd met ruim anderhalve seconde wist te verbeteren.

World Supersport 300
De laatste warm up sessie was voor de World Supersport 300 coureurs. Door de natte Superpole met veel crashes ziet de grid er vanmiddag anders uit dan gewend zijn. Meerdere toprijders staan verder naar achteren of zijn er zelfs niet bij. Scott Deroue werd meengenomen in een crash van een andere rijder in de Last Chance Race en is daardoor al naar huis. Ook kampioenschapsleider Manuel Gonzalez niet van de partij. De Spanjaard blesseerde zijn schouder bij een crash in de Superpole. De Fransman Andy Verdoïa noteerde de snelste tijd voor Victor Steeman en Jan Ole Jahnig, die gisteren de Last Chance Race wist te winnen. Schotman klokte een vijfde tijd. In totaal waren er zelf vier Nederlanders in de top-tien te vinden, want rookies Jeffrey Buis en Dion Otten klokten een nette zevende en negende tijd. Koen Meuffels was zevenentwintigste en World Supersport 300 debutant Livio Loi noteerde een drieëndertigste tijd in de warm up.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App