Snipers Team: Hoge verwachtingen en nieuwe livery voor Arbolino en Salac

137
2020-snipers-team
2020 Snipers Team - Motor Expo Verona | foto© Snipers Team

Het afgelopen weekend tijdens de Motor Expo in Verona presenteerden een aantal teams hun plannen, kleurstellingen en nieuwe rijders voor het seizoen 2020. Onder deze teams ook het Italiaanse Snipers Team dat komend seizoen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap aan de start zal verschijnen met Tony Arbolino en het Tsjechische talent Filip Salac.

Het Italiaanse Snipers Team wil in 2020 een gooi doen naar de Moto3 wereldtitel met Tony Arbolino. Na het behalen van zijn eerste Grand Prix-podium in 2019 in de kleuren van het team behaalde Arbolino het afgelopen seizoen in totaal maar liefst zeven podiumplaatsen waaronder twee overwinningen en eindigde hij op een keurige vierde plaats in de eindstand van het kampioenschap. De verwachtingen voor komend seizoen zijn dan ook hooggespannen.

In de jacht op de titel zal de jonge Italiaan in zijn derde seizoen in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap gezelschap krijgen van Filip Salac en zal het tweetal, zo bleek afgelopen weekend in Verona, aan de start verschijnen in een nieuwe en opvallende livery.

Tony Arbolino: “Wow! Niemand in het team heeft me iets laten zien tot vandaag, maar de nieuwe kleurstelling is gewoon prachtig. Dit jaar zijn de verwachtingen hoog en ik wil niemand in de steek laten; ik ben veel aan het trainen en ik ben net terug uit Valencia waar ik samen met Filip op de motor heb getraind. Zelfs in de sportschool ga ik, dankzij mijn trainer Ivan Lopez, door met een intensief programma om het seizoen op de best mogelijke manier te kunnen beginnen.”

Na het vertrek van Romano Fenati komt Salac – die in 2019 debuteerde in de Moto3 klasse en op een KTM van het Duitse Prüstel GP tweeëndertig WK-punten wist te scoren – het Snipers Team versterken. Ook de 18-jarige Tsjech was zondag verrast bij het zien van zijn nieuwe Honda machine.

Filip Salac: “Ik zag de machine vandaag voor het eerst en het is verbazingwekkend. Met deze machine, een team als dit en een teamgenoot die zo sterk is, denk ik dat we komend seizoen echt een belangrijke stap voorwaarts kunnen maken.”

Naast het aan de start verschijnen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap zal het Snipers Team komend seizoen nog met negen andere coureurs actief zijn in diverse andere kampioenschappen waaronder in het CEV, CIV junior, de European Talent Cup en Pre-Moto3 klasses.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App