SOBW kampioenen gehuldigd in Assen

328
SOBW kampioenen 2017 | foto© SOBW / MotoGrafie

Op zaterdag 23 september zijn aansluitend op de laatste wedstrijddag van het SOBW seizoen 2017 de kampioenen in alle klassen gehuldigd. De huldiging vond plaats in de zaal van de Legends Club op het TT Circuit Assen.

2017 was een bijzonder jaar voor de SOBW. Voor het dertigste seizoen werden er races voor diverse klassen van motoren, scooters en brommers georganiseerd. Er werden 22 races verreden, verdeeld over 11 wedstrijddagen op diverse circuits in Nederland en in het Belgische Francorchamps. Op zondag 6 augustus werd er tijdens de GAMMA Racing Day in Assen op de TT Junior Track een speciale jubileumrace verreden voor oud-SOBW coureurs, om het 30-jarig bestaan te vieren.

Op zaterdag 9 september werden tijdens de voorlaatste races van het seizoen in Emmen de meeste kampioenen al bekend: Kas Beekmans in het Molenaar NSF100 Championship, Niek van den Broek in de GAMMA Yamaha R125 Cup, Jos Koelewijn in de Supermoto on Asfalt Challenge, Marchiel Romyn in de Expi-klasse, Sjoerd van der Weide in de Puch 70cc-klasse en  Hans Minnen in de Puch 50cc-klasse. Tijdens de laatste race van het seizoen op de TT Junior Track in Assen werd de laatste kampioen bekend: Antony Juinen in de Topscooterklasse.

Na afloop van de wedstrijddag in Assen werden onder het genot van een hapje en een drankje de bekers uitgereikt aan de kampioenen in de Legends Club op het TT Circuit Assen. Niet alleen werden de kampioenen in alle klassen gehuldigd, in een aantal klassen was er ook voor de snelste nieuwkomer een beker. Voor het Molenaar NSF100 Championship bestond dit speciale ‘Rookie’ klassement al langer maar voor de GAMMA Yamaha R125 Cup en de Supermoto on Asfalt Challenge was het voor het eerst dat er een beker werd uitgereikt. Deze bekers gingen respectievelijk naar Justin Fokkert, Selwin Hamden en Niels Prins.

Niek van den Broek mocht naast de kampioensbeker van de GAMMA Yamaha R125 Cup ook de SOBW Cup in ontvangst nemen. Deze grote bokaal wordt ieder jaar uitgereikt aan de coureur met de meeste overwinningen. Van Yamaha krijgt hij bovendien als kersvers kampioen een jaar lang een Yamaha R3 beschikbaar gesteld, om er in 2018 mee deel te kunnen nemen aan de Yamaha R3 Cup.

Na de uitreiking sprak SOBW-voorzitter Cees van Gaalen een woord van dank uit aan de aanwezige coureurs en vrijwilligers. Daarnaast dankt de SOBW al haar sponsoren hartelijk voor de ondersteuning en het mede mogelijk maken van wederom een geweldig motorsportseizoen.