Het 2017 seizoen begon niet goed voor Kenan Sofuoglu, bij een ongeluk tijdens een training in januari liep hij een vervelende blessure aan zijn rechterhand op. Door deze blessure moest de regerend World Supersport kampioen de eerste twee wedstrijden in Australië en Thailand aan zich voorbij laten gaan.

Kenan Sofuoglu werkte hard om er aan het begin van het seizoen weer te staan en begon vol goede moed aan de tweedaagse test op het Phillip Island Grand Prix Circuit..

Uiteindelijk stopte Sofuoglu vroegtijdig met de test, omdat hij na maar 38 ronden gereden te hebben een te intense pijn aan zijn hand had, en hij het te gevaarlijk werd om er mee door te rijden. Hierdoor mistte de Turk ook de eerste twee rondes van het World Supersport kampioenschap. Hij vloog vanuit Australië nog voor de eerste wedstrijd werd verreden naar huis om weer een operatie te ondergaan aan zijn hand. Deze operatie verliep vervolgens voorspoedig waarna hij enige tijd rust moest houden.

Inmiddels heeft de Kawasaki Puccetti Racing Team coureur zijn training hervat en werkt hij er keihard aan om op tijd fit te zijn voor de eerste Europese ronde welke over ruim een week op het Motorland Aragon Circuit in Spanje op het programma staat.

Kawasaki Puccetti teammanager Manuel Puccetti vertelde onlangs aan worldsbk.com dat de regerend wereldkampioen er alles aan doet om het raceweekend van Aragon te halen, maar dat het tot volgende week, wanneer Kenan een laatste afspraak met zijn chirurg heeft, onzeker is of hij ook daadwerkelijk kan rijden.

“Tot zover is alles goed verlopen, en nu hopen we dat Kenan 100% fit zal zijn in Aragon.” Verteld Puccetti. “Hij heeft veel tijd geïnvesteerd om in Aragon zijn comeback te kunnen maken, hij heeft veel gewerkt en is erg positief. Ik denk zelf dat hij oké zal zijn voor deze ronde. Over ongeveer een week zullen we het zeker weten, maar we moeten afwachten wat de artsen zeggen en of zij groen licht geven.”

Over de tweede operatie vertelde de Italiaanse teambaas het volgende:

“Als resultaat van de crash en de operatie was er oorspronkelijk een probleem met zijn gewrichtsband, daarom heeft hij nog een derde operatie moeten ondergaan om het metalen plaatje eruit te halen wat ze er na de Phillip Island test in hebben gezet. De artsen zeggen dat hij drie tot vier weken nodig heeft om te herstellen, maar ze zeiden ook dat het dan een stuk sneller geneest.”

Het Kawasaki Puccetti Racing Team hoopt vanzelfsprekend op een terugkeer van Sofuoglu tijdens de derde wedstrijd van het seizoen, dit omdat de belangrijkste belagers van de Turk in de strijd voor de titel de nodige punten lieten liggen in Australië en Thailand.