Walid Khan Soppe maakt in 2018 de overstap naar de WorldSSP 300 klasse. De coureur uit Coevorden gaat uitkomen voor het Nederlandse Benjan – Kawasaki. Soppe, die de beschikking krijgt over de nieuwe Kawasaki Ninja 400, krijgt de Australiër Tommy Edwards als teamgenoot.

Walid Khan Soppe is een meer dan bekende naam in de internationale wegrace en heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al serieuze resultaten behaald. Afgelopen seizoen werd hij bijvoorbeeld tweede in het ADAC Northern Europe Cup Moto3-kampioenschap. Verder heeft hij drie jaar Red Bull MotoGP Rookies Cup ervaring en reed in het Spaanse CEV Moto3 en het Duitse IDM Moto3.

Tom Edwards is de regerend Yamaha R3 Cup-kampioen van Australië en hij behaalde tegelijkertijd een indrukwekkend tweede plaats in het Australische Supersport 300-kampioenschap. Een jaar eerder reed hij nog in de sterk bezette Asia Talent Cup. Dat hij zeer divers is, blijkt wel uit het feit dat hij in 2013 AMA Flat Track Youth Rider of the Year werd. Tom is voor Benjan – Kawasaki geen onbekende, want eind oktober verdedigde hij al de kleuren van het Nederlandse team tijdens de laatste WK Supersport 300-race van 2017 op Jerez.

Walid Khan Soppe: “Ik vind het leuk om in een nieuwe klasse (Supersport 300 ) te gaan rijden, al kan ik er natuurlijk nog niet zoveel over zeggen omdat het allemaal nog nieuw is voor mij is, ook de motorfiets. Wat ik wel kan zeggen is dat ik een heel goed gevoel heb bij het team en dat ik heel veel zin heb in dit nieuwe en spannende avontuur.”

Naast Soppe zal ook de Australiër Tom Edwards deel uit maken van het team. Edwards is de regerend Yamaha R3 Cup-kampioen van Australië en hij behaalde tegelijkertijd een indrukwekkend tweede plaats in het Australische Supersport 300-kampioenschap. Een jaar eerder reed hij nog in de sterk bezette Asia Talent Cup. Dat hij zeer divers is, blijkt wel uit het feit dat hij in 2013 AMA Flat Track Youth Rider of the Year werd. Tom is voor Benjan – Kawasaki geen onbekende, want eind oktober verdedigde hij al de kleuren van het Nederlandse team tijdens de laatste WK Supersport 300-race van 2017 op Jerez.

Teammanager Rob Vennegoor: “Wij zijn zeer verheugd om voor het derde jaar op rij samen te kunnen werken met Kawasaki. Dankzij de nieuwe Ninja 400 en ons sterke rijderspakket, hopen komend seizoen echt mee te kunnen doen in WK Supersport 300. Zowel Walid als Tom is gemotiveerd én getalenteerd en kunnen nu hebben nu al heel veel ervaring ondanks hun jonge leeftijd. We zien 2018 daarom met vertrouwen tegemoet!”