Spannende NK Junior Moto Racing wedstrijd komend weekend in Assen

314
loris-veneman
Leider in de tussenstand van het Molenaar NSF100 Cup Loris Veneman voor winnaar van de laatste wedstrijd in Assen Delano Greven | foto© Motografie.nl

De eerste helft van het NK Junior Moto Racing seizoen zit er alweer op! Zondag 14 juli wordt de vijfde wedstrijddag van het acht wedstrijden tellende kampioenschap in Assen gehouden. Voorafgaand worden er op zaterdag 13 juli trainingen en kwalificaties verreden op de TT Junior Track.

Spannende strijd in alle klassen
De Puchshop Cup houdt een zomerstop en zal niet in actie komen maar de Open Assen Klasse, die de vorige wedstrijddag ook al te bewonderen was, zal ervoor in de plaats rijden. Bij de Minibikes is het Dean Gouw die in de Junior A klasse er alles aan zal doen om zijn leidende positie in het kampioenschap te behouden. Hij wist de laatste drie races op rij te winnen. Bij de Junior B won Kiyano Veijer de eerste drie races maar Jurrien van Crugten profiteerde van zijn afwezigheid in Assen en won de vierde. Hij gaat daardoor aan de leiding in de tussenstand. Bij de Open Minibikes voelt koploper Damien Lucius de hete adem van Lorenzo Di Ciccio, die de laatste race in Assen wist te winnen, in zijn nek.

In de Molenaar NSF100 Cup was het Delano Greven die verraste door in Assen de zegetocht van Loris Veneman te doorbreken. Veneman heeft in het kampioenschap nog een royale voorsprong maar tweede man Thije Ligtermoed dringt ook aan. Het beloven dan ook spannende races te worden! En ook in de KicXstart Yamaha R125 Cup stijgt de spanning nadat Nick Roelfsema de laatste twee races wist te winnen en de voorsprong van leider in de tussenstand Levi Badie slinkt. Hij is gebrand op revanche in Assen maar ook Lucas Arends komt steeds dichterbij zijn eerste overwinning. In de Open 125 wist koploper Maik Duin bij de laatste race in Assen Bastiaan Visser achter zich te houden maar gaat hem dat komend weekend opnieuw lukken?

Tijdschema
Op zaterdag vangen de vrije trainingen aan om 10:00. Tussen 12:45 en 17:00 worden vervolgens twee kwalificatietrainingen verreden. Op zondag wordt er vanaf 11:00 een derde kwalificatie verreden. De races vangen aan om 13:30 en de dag wordt om 17:45 afgesloten met de prijsuitreiking.

Toegang voor het publiek is beide dagen gratis.