Het TT Circuit Assen en Defensie organiseerden donderdagmiddag speciaal media evenement bij de Johan Willem Friso Kazerne in Assen. De Showdown coureurs mochten met een geweer aan het werk in een simulator.

Dit weekend is het British Superbikes evenement op het TT Circuit Assen, tevens de eerste ronde van de Showdown. De beste zes rijders van de British Superbike klasse na negen evenementen nemen deel aan deze ontknoping van het seizoen. Dit jaar zijn dat Scott Redding, Josh Brookes, Tommy Bridewell, Peter Hickman, Tarran Mackenzie en Danny Buchan. Deze coureurs hebben voor Assen allemaal 500 punten gekregen plus podiumcredits voor hun top-drie klasseringen eerder dit seizoen. Dit betekent dat deze top-zes niet meer te achterhalen zijn door de concurrentie tijdens de laatste drie evenementen van het seizoen. Door deze herverdeling qua punten staat de top-zes ook slechts 47 punten uit elkaar. Hierdoor hebben alle rijders nog een goede kans hebben op de titel met nog zeven races te gaan, waarvan de eerste twee komende zondag worden verreden in Assen.

Deze zes rijders mochten donderdagmiddag op een bijzondere manier de Showdown aftrappen of beter gezegd afschieten. De coureurs gingen in twee prachtige Britse oldtimers vanaf het circuit naar de Johan Willem Friso Kazerne. Defensie en het TT Circuit Assen werken al op verschillende fronten met elkaar samen. Assen is een Garnizoensstad en daarom was dit een mooie kans om een bijzonder media evenement  te organiseren. Na een hartelijk ontvangst op de kazerne kregen de coureurs in een klaslokaal een professionele uitleg over het geweer. Ook werd aangegeven dat een combinatie van concentratie, focus en ontspanning zeer belangrijk zijn bij dit werk, net als op de motor. Vervolgens was het tijd om de theorie in praktijk te brengen bij KKW SIM. In deze simulator mochten de coureurs liggend een geweer in de hand nemen en kregen zij diverse schietoefeningen voor hun kiezen. De coureurs hadden zichtbaar plezier en werden gelijk fanatiek om als beste te presteren tijdens de schietoefeningen. Uiteindelijk werden de oefeningen gewonnen door verschillende rijders.

Morgen begint het echte werk, want dan starten de trainingen voor de British Superbike en overige klassen op het TT Circuit Assen. Het lijkt prachtig weer te worden en met een vol programma aan wedstrijden, belooft het een mooi evenement te worden!

Handige links British Superbikes TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App