Ducati en Andrea Dovizioso draaien al maanden om de hete brij heen als het gaat over het verlengen van het aan het einde van dit seizoen aflopende contract. De grote vraag is nu, trekt Dovizioso aan het kortste eind en kiest Ducati voor Francesco Bagnaia als tweede nieuwe aanwinst voor 2021 in het Ducati Team. Het zou zo maar eens kunnen.

Ergens in mei van dit jaar maakte Ducati bekend dat Jack Miller na dit seizoen de opvolger wordt van Danilo Petrucci binnen het Ducati Team. De tweede plaats binnen het officiële Ducati MotoGP Team voor 2021 is op dit moment nog steeds niet bekend, mede vanwege het feit dat Andrea Dovizioso en zijn manager het niet eens kunnen worden met Ducati over een verlenging van het huidige contract.

Dovizioso werd de afgelopen drie seizoenen steeds tweede achter Repsol Honda Team coureur Marc Marquez, de regerend MotoGP wereldkampioen en oppermachtige Honda coureur die de afgelopen paar jaar het MotoGP wereldkampioenschap domineerde. Ondanks beide partijen beweren na dit seizoen graag met elkaar verder te willen lukt het hun tot op heden niet om tot een overeenkomst te komen.

Ducati heeft de afgelopen tijd geen doekjes om gewonden wat betreft de voortgang van de onderhandelingen met Dovizioso en zijn manager. Zo liet men onlangs nogmaals weten dat Dovizioso niet blij is met de financiële kant van het aanbod. De speculaties waren de afgelopen tijd dan ook niet mis, zo werd de 34-jarige Italiaan in verband gebracht met een mogelijke overstap naar KTM en later zelf naar Aprilia waar hij vanaf komend seizoen de nieuwe teamgenoot zou moeten worden van Aleix Espargaró. Een overstap naar KTM is inmiddels uitgesloten aangezien zijn huidige teamgenoot Petrucci de vrijgekomen plaats van Pol Espargaró inmiddels al heeft ingenomen, dus de enige mogelijk voor Dovi04 zou Aprilia zijn indien er geen overeenstemming wordt bereikt met Ducati.

Inmiddels heeft Ducati laten weten geen haast te maken met het verlengen van het contract met Dovizioso en besloten de eerste races na de herstart van het seizoen af te wachten. Velen hebben zich inmiddels al afgevraagd wat hierachter schuilt. Wil Ducati kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Kijkt men hierbij naar de prestaties van b.v. een Johann Zarco, een Francesco Bagnaia of misschien zelfs wel naar Cal Crutchlow.

De eerste twee Grand Prix weekenden in Jerez zitten er inmiddels op en het heeft er alle schijn van dat Ducati in deze situatie weleens aan het langste eind kan trekken en Dovizioso iets te hoog spel gespeeld heeft.

Het begint er namelijk steeds meer op te lijken dat Ducati weleens kan gaan kiezen voor Francesco Bagnaia. De Italiaan had een lastig 2019 seizoen en moest nagenoeg in alle races zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot Jack Miller. Bagnaia lijkt dit seizoen echter als herboren en heeft tijdens de eerste twee Grand Prix weekenden een zeer sterke indruk achtergelaten. Tijdens de eerste MotoGP race in Jerez eindigde hij als zevende, weliswaar een zestal seconden achter Dovizioso maar zes seconden voor Petrucci.

Tijdens het tweede Grand Prix weekend zette Bagnaia een indrukwekkende prestatie neer, kwalificeerde hij zich zaterdag op een meer dan verdienstelijke derde plaats en leek hij zondag in de race op weg naar een podiumplaats totdat hij zijn Ducati op de tweede plaats rijdend langs de kant moest parkeren vanwege een technisch probleem. Samen met teamgenoot Miller – die ten val kwam – waren beide Pramac Racing coureur duidelijk de sterkste Ducati coureurs en gaven ze de huidige twee officiële Ducati fabriek coureurs het nakijken.

Hoewel Bagnaia zijn sterke optreden afgelopen zondag niet werd beloond heeft de 23-jarige coureur uit Turijn wel opnieuw indruk weten te maken. Ondanks dat er officieel nog niets bekend is gemaakt kan het sterke optreden van Bagnaia wel eens heel vervelende gevolgen hebben voor Dovizioso en zijn manager, het zal ons dan ook niet verbazen dat het een kwestie van tijd is dat Ducati een knoop door zal hakken wat betreft de tweede rijder voor komend seizoen binnen het Ducati Team. De uitkomst zou zo maar eens kunnen zijn dat de huidige twee Pramac Racing coureurs Miller en Bagnaia ook in 2021 teamgenoten zullen blijven, niet bij Pramac Racing maar binnen het officiële Ducati MotoGP Team.

Of er in dit geval nog plaats is voor Dovizioso bij Aprilia is ook nog maar de vraag, daar schijnt Crutchlow zo goed als zeker de opvolger te gaan worden van de tot op heden nog geschorste Andrea Iannone. Een andere optie voor Dovizioso zou in dat geval Pramac Racing zijn, waar hij dan op zijn beurt de plaats van Bagnaia over zal kunnen nemen en de teamgenoot wordt van Jorge Martin, de huidig Moto2 coureur die binnenkort officieel aangekondigd zal worden als één van de nieuwe coureurs van Pramac Racing.

Nogmaals, officieel is er nog niets bekend maar dat Dovizioso en zijn manager op dit moment met vuur spelen zal voor velen geen verrassing meer zijn. Trekt Ducati aan het eind van deze soap dan uiteindelijk toch nog aan het langste eind?

Handige links Gran Premio Red Bull de Andalucía 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App