SSP: Jesco GŸnther wint eerste race IDM Supersport Oschersleben

87

Jesco GŸnther heeft de eerste race van het IDM Supersport weekend op Oschersleben gewonnen. De Duitser versloeg Gunther Knobloch in een strijd die eigenlijk nooit een strijd was. David Linorthner maakte het podium dat compleet met Yamaha rijders werd gevuld vol. Kevin van Leuven werd de beste Nederlander op een elfde plaats.

Al vanaf de start nam Jesco Günther de leiding in handen. De Yamaha coureur startte vanaf de tweede plaats maar hij verschalkte al snel zijn grote concurrent Knobloch. Deze was het hele weekend de snelste man op de baan, maar Knobloch kon in de race niet meer doen dan volgen. Het gat werd wel ronde per ronde kleiner, maar tot een serieuze aanval kwam het niet. Een allerlaatste poging van Knobloch om de overwinning op te eisen mislukte en dat gat kreeg hij in de laatste ronde niet meer gedicht. David Linortner had het in de race aan de stok met Stefan Kerschbaumer. Linortner kwam vanaf een negende startplaats maar vond gaandeweg zijn gang naar voren. Hij moest zijn derde plaats hard verdedigen tegen de aanvallen van Kerschbaumer maar de GERIN-SKM rijder wist stand te houden. <br /> <br /> Voor Kervin Bos was de race al na vijf ronden voorbij. Nadat een crash in de kwalificaties er bijna voor zorgde dat Bos niet kon starten, stoomde Bos vanaf de achtste startplaats door het veld. Na vijf ronden lag de Van Der Heyden coureur op een vijfde plaats en liep hij zienderogen in op de rijders voor hem. In de eerste bocht van zesde ronde ging het mis. Bos ging onderuit en kreeg zijn Yamaha niet meer aan de praat. <br /> <br />

Kevin van Leuven nam Bos zijn plek in als beste Nederlander van het veld. De man uit Swolgen startte vanaf een 22ste positie maar had bij de start al grote stappen gemaakt. Hij kwam terecht in een grote groep rijders waarin hij veel voorbij kon komen. Door crashes van onder andere Bos en Bühn en het niet starten van Meik Minnerop was van Leuven tegen het einde van de race te vinden op een tiende plaats. Daar streed hij met Christian von Gunten. De Kawasaki man bleek wat extraÕs te hebben over Van Leuven wat uiteindelijk resulteerde in een tiende plaats voor Von Gunten en een elfde plaats voor Van Leuven. <br /> Ronald ter Braake kende een moeilijke wedstrijd. Het tempo was goed maar in de eerste ronde was de Nijevener ver teruggevallen. Een inhaalrace leverde hem uiteindelijk nog een dertiende plaats op. Pepijn Bijsterbosch reed de race ook uit en finishte vlak achter Ter Braake als veertiende. <br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSupersport%2Fjesco-gunther-wint-eerste-race-idm-supersport-oschersleben%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F26296%2FDefault.aspx&amp;send=true&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>