SSP: Ransreder wint beide Supersport races op Salzburgring

99

Michael Ranseder heeft op de Oostenrijkse Salzburgring beide Supersport races op zijn naam weten te schrijven.

<div><strong>Race 1</strong></div><div>Michael Ranseder, Damian Cudlin, Stefan Kerschbaumer en Kevin Wahr waren tot aan de laatste ronde in een stevige strijd verwikkeld voor de zege. Op de eindstreep was het Ransreder die aan het langste eind trok en zijn vierde zege van het seizoen kon toevoegen aan zijn erelijst.</div><div><br />Cudlin wist in zijn thuisland de tweede plaats te behalen en de laatste podiumplaats was voor Kerschbaumer die hiermee zijn allereerste podiumplaats wist te behalen in de sterk bezetten IDM Supersport categorie. Kevin Wahr en Jesco Günther kompleerden de top vijf.</div><div><br />Na afloop van de race kwam de wedstrijdleiding met het bericht dat zowel de als derde geëindigde Kerschbaumer als ook de op de vijfde plaats gefinishte Günther uit de uitslag zijn genomen vanwege niet reglementaire motorfietsen. </div><div>De vanaf pole vertrokken Günther Knobloch wist de eindstreep van de race niet te halen, de poleman parkeerde halverwege de wedstrijd zijn Yamaha R6 met een technisch mankement in de pitbox van zijn team.</div><div><br /></div>

<div><strong>Race 2</strong></div><div>Ranseder, Knobloch, Cudlin en Wahr, en later voegde Kerschbaumer zich daar nog bij, zorgden voor een waar spektakel stuk in de Supersport klasse maar op eindstreep was het opnieuw Ransreder die de overwinning voor zich opeiste, dit keer was het ook Cudlin die als tweede eindigde voor Kerschbaumer die hiermee revanche nam en nu wel als derde het podium mocht beklimmen na op zaterdag na afloop uit de uitslag genomen te zijn.  Knobloch, Günther  en de Zwitser Roman Raschle volgden op de plaatsen vier tot en met zes.</div><div><br /></div><div>Cudlin  voert met 159 punten  de tussenstand aan in het kampioenschap voor Ranseder met 148 punten en Knobloch  die met 121 punten de derde plaats bezet.</div>