SSP: Sutter naar zege in eerste SS600 race

47

Daniel Sutter won ogenschijnlijk gemakkelijk de eerste race van het zesde IDM weekend op het stratencircuit in Schleiz. De Zwitserse Kawasaki rijder kreeg Marc Moser en Kevin Wahr mee naar het podium.

<p>De start was nog voor Linortner die in de openingsronde al een gaatje sloeg van bijna twee seconden. In de daaropvolgende ronden maakten Sutter en Moser zich los van de rest van de achtervolgers en gingen langzaam maar zeker op zoek naar Linortner.</p> <p>&nbsp;</p> <p>In de zesde ronde nam Sutter de kop over van Linortner en wist een gaatje te slaan naar de Oostenrijker die op zijn beurt gezelschap kreeg van Marc Moser. Moser wist halverwege de race voorbij te steken aan Linortner en probeerde het gaatje naar Sutter te dichten.</p> <p>&nbsp;</p> <p>De Zwitser hield het gaatje echter simpel rond de twee seconden terwijl Moser op zijn beurt wegreed bij Linortner. In het laatste kwart beperkte Sutter zich tot het in stand houden van de voorsprong en dat was genoeg voor de winst voor Marc Moser op de tweede plaats. Bij het ingaan van de laatste ronde ontbrak opeens David Linortner waardoor Kevin Wahr de derde plaats in de schoot geworpen kreeg.</p>

<p>Pepijn Bijsterbosch kwam helaas niet in de punten. Bijsterbosch kwam aan het einde van de eerste ronde met achterstand op het veld door als voorlaatste. Het kontje van de motor hing er wat vreemd bij wat doet vermoeden dat de Heerdenaar in de openingsronde een tik van achter heeft gekregen om daardoor buiten de baan te geraken.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Bijsterbosch reed een prima inhaalrace met nette rondetijden maar kon helaas niet verder komen dan de 17e plaats waarmee hij net puntloos bleef.</p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://www.racesport.nl/IDM/Supersport/sutter-naar-zege-in-eerste-ss600-race/tabid/107/iNews_ID/30452/Default.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>