SSP: Sutter ongenaakbaar in eerste SS600 race

40

Daniel Sutter won met overmacht de openingsrace van het IDM seizoen 2012. De Zwitserse Kawasaki rijder bleef op de Lausitzring Jan BŸhn en Tatu Lauslehto ruim voor.

<p>Al direct na de openingsronde had Sutter een gaatje geslagen wat in de eerste helft van de race gestaag werd uitgebouwd. Vanaf halverwege de race kon Sutter rustig consolideren en hij won uiteindelijk met overmacht.</p> <p>De strijd om de tweede plaats was een stuk spannender. B&uuml;hn en Lauslehto hadden zich halverwege de race los gemaakt uit een groep van acht rijders en streden tot op de laatste meter om die tweede plaats. Op de meet klopte B&uuml;hn de Fin met 0,2 seconde.&nbsp;</p> <p>De strijd in de groep daarachter werd gewonnen door regerend kampioen Jesko G&uuml;nther die het seizoen derhalve met een vierde plaats opende voor Jaroslav Cerny, Kevin Wahr en Dominik Vincon.</p>

<p>Jos van der Aa reed een sterke race. Vertrokken vanaf de 16e positie verloor de Dirks rijder in de eerste paar ronden enkele plaatsen maar knokte zich vervolgens verdienstelijk terug. Halverwege de race nam van der Aa de 15e plaats over van Alex Phillis en reed vervolgens gestaag weg bij de Australi&euml;r. Door het uitvallen van &eacute;&eacute;n van de rijders voor hem werd een 14e plaats zijn deel.</p> <p>Kervin Bos zat in de openingsronden nog in het wiel van Jos van der Aa. De nog niet geheel fitte Bos moest gedurende de race echter wat terrein prijsgeven. Bos vocht in een groepje om de 17e positie, kwam ook aan de leiding van dat groepje maar moest in de laatste ronden de tol betalen voor de zware dag. Kervin reed de race wel uit en finishte op een 20e plaats.</p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSupersport%2Fsutter-ongenaakbaar-in-eerste-ss600-race%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F29267%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; border-image: initial; overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>