SSP: Sutter stormt naar winst in tweede race IDM Supersport

52

Daniel Sutter heeft net als op de Lausitz Ring de tweede wedstrijd van de IDM supersport op Oschersleben gewonnen. De Kawasaki coureur was de snelste van een groep van vier coureurs die onderling de podiumplaatsen verdeelden. GŸnther Knobloch kwam net als gisteren als tweede over finish en de winnaar van de eerste race, Jesco Gunther, sleepte de derde plaats in de wacht. Kervin Bos bleef in het zadel van zijn Yamaha zitten en reed naar een keurige vijfde positie in de wedstrijd.

<p>De leidende groep bestond naast de drie podiumbezetters ook nog uit Stefan Kerschbaumer.&nbsp; Kervin Bos maakte in de beginfase ook nog deel uit van de kopgroep, maar hij was eerste die moest lossen vanwege het snelle tempo van de leiders. Jesco Günther nam in de beginfase het heft in handen en zette een aantal snelle ronden op de klokken. Sutter kon echter goed volgen en halverwege de wedstrijd passeerde hij de Duitser. Sutter kende daarna nog een spannend moment toen hij buiten de kerbstones kwam en daardoor wat tijd, en zijn positie verloor. Maar Sutter herpakte zich en ging opnieuw voorbij aan Günther om zijn voorsprong vervolgens uit te breiden naar 1.6 seconden. </p> <p>Waar Jesko Gunther het zaterdag tijdens de eerste race nog wist te winnen van Knobloch, waren de rollen in de tweede race omgekeerd. Knobloch moest lang wachten maar in de eindfase wist hij zijn concurrent toch te passeren. Kerschbaumer reed goed mee in de kopgroep maar meer doen dan alleen volgen zat er niet voor hem in. </p>

Kervin Bos was er snel genoeg achter dat hij het hoge tempo van de kop niet kon evenaren en dus consolideerde hij zijn vijfde positie. Achter hem kwam Tatu Lauslehto nog akelig dichtbij, maar tot een inhaalmanoeuvre kwam het niet. <br /> <br /> Ronald ter Braake kende opnieuw een moeilijke start. De man uit Nijeveen kwam dan ook niet verder dan de dertiende positie in de race. Ter Braake hield wel Kevin van Leuven achter zich die de tweede race op een 14de plaats afsloot. Pepijn Bijsterbosch eindigde op de twintigste plaats.<br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSupersport%2Fsutter-stormt-naar-winst-in-tweede-race-idm-supersport%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F26310%2FDefault.aspx&amp;send=true&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>