Damian Cudlin won zatermiddag de eerste race in de SS5600 klasse tijdens de vierde ronde van het IDM kampioenschap op het circuit de Sachsenring. Van de Nederlandse rijders wisten Raymond Schouten en Jos van der Aa in de punten te finishen.

De start van de race was voor Patrick Vostarek die het veld enkele ronden mocht aanvoeren. Daarna nam Damian Cudlin, van pole vertrokken, het heft in handen en hij kreeg Günther Knobloch en Kevin Wahr met zich mee. Naar het einde toe wist Cudlin iets weg te lopen terwijl het gevecht om de overige podiumplaatsen in de laatste ronde werd beslecht in het voordeel van Wahr.<br /> <br /> Kervin Bos ging aanvankelijk goed mee met de tweede groep die uiteindelijk de plaatsen vijf tot en met tien verdeelden. Bos toonde zich echter solidair met de overige Nederlanders. Hij was als enige van onze landgenoten nog niet gevallen dit weekend maar in de vijfde ronde schoof in de laatste bocht ook bij hem het voorwiel weg waarmee de kansen op een goede eindklassering verkeken waren.

Raymond Schouten kende een redelijke race. De klapper van zaterdagmorgen op hoge snelheid was niet in de koude kleren gaan zitten en het duurde enkele ronden voor het volledige vertrouwen er weer was. Vanaf dat moment kwam Ray gestaag naar voren en hij finishte uiteindelijk op een nette 11e plaats.<br />  <br /> Jos van der Aa was de tweede Nederlander in de punten. De Vice Versa rijder kende een matige start maar knokte zich keurig naar voren en raakte in gevecht met Michael Peh met als inzet het laatste puntje. Met het ingaan van de laatste ronde was het nog P16 voor Jos maar in die laatste ronde zette hij de Yamaha R6 naast en voorbij zijn tegenstander om vervolgens met een gebalde vuist op de 15e plaats over de finish te komen.<br />  <br /> Joop Timmer zat aanvankelijk nog bij van der Aa maar een steeds meer glijdende machine zorgde er voor dat hij moest laten gaan. Timmer wist de race wel uit te rijden en een 23e plaats werd uiteindelijk zijn deel.  Gert-Jan Kok kende een moeizame race die leidde tot een 31e plaats. Voor Leon Bovee waren de druiven andermaal zuur want hij wist de finish helaas niet te halen.