Standaard klasse prima leerschool voor Lennart van Houwelingen

60

ASSEN Ð Voor Lennart van Houwelingen was het vorige week vrijdag inmiddels zijn vijfde race voor het kampioenschap in de NK-Junior Cup wedstrijden. Het jonge talent uit het DeGraaf Junior racing team neemt voor het tweede seizoen deel in de gecombineerde Aprilia/Yamaha standaard races. Op het TT circuit Assen behaalde de 15-jarige coureur de tweede plaats met zijn Yamaha TZR 125cc. Bron:Foto op de foto gemaakt door kees Siroo kampioen Joey Litjens

Het jonge talent uit Hardinxveld kan met een tevreden gevoel terugkijken op de tot nu toe verreden wedstrijden. ,,Gezien het materiaal waar ik mee rijd gaat het dit jaar boven verwachting goed. De ApriliaÕs hebben ruim 5 PKÕs meer vermogen dan de YamahaÕs waar ik mee rijdt. We hebben inmiddels vijf races gereden en de tweede plaats was tot nu mijn beste resultaat. De start verliep dit keer eens goed al was het jammer dat ik net geen aansluiting krijgen met enkele Aprilia coureurs die voor mij reden. Zij konden door het grotere vermogen van hun motorfiets iets van mij weglopen. Maar de onderlinge strijd met de andere coureurs die op een Yamaha TZR125ccc rijden is best hevig. Mijn belangrijkste concurrenten dit jaar zijn Dennis Verschuren, Marco Smoes en Jarno van de Nieuwenhuizen. Wij zijn goed aan elkaar gewaagd en dat zag je afgelopen vrijdag wel waar ik alles heb moeten geven om als tweede te finishenÕÕ.

De eerste twee wedstrijden voor de Yamaha Cup werd resp. op donderdag en vrijdag 9 en 10 mei op het stratencircuit van Eemshaven verreden. Lennart van Houwelingen behaalde op het Groningse havengebied in de eerste race van het seizoen de vierde plaats terwijl hij in de tweede wedstrijd met mechanische problemen, in de vorm van een kapotte krukas, vroegtijdig het strijdperk moest verlaten.
De derde wedstrijd werd verreden tijdens de ONK race op zondag 2 juni waar hij de derde plaats behaalde. ,,De start in deze standaard klasse is van cruciaal belang. Met de start moet je kunnen aanpikken bij een andere rijder, in zijn slipstream kunnen rijden en met laat remmen je positie verdedigen. Je leert in elke wedstrijd enorm veel en de Yamaha TZR 125Cup race is een prima leerschool voor elke beginnende coureurÕÕ.

Tijdens de vierde en vijfde Cup race, die eveneens op het TT circuit Assen werd verreden, behaalde de jonge coureur uit het DeGraaf Junior racing team de derde en vierde plaats. ,,Het verschil tussen Van de Nieuwenhuizen en mij bedroeg in beide races slechts ŽŽn meter op de finishlijn. We zijn echt enorm aan elkaar gewaagt en dat maakt het racen is deze zo mooi. Ook de onderlinge sfeer is prima, we zijn allemaal nog vrij jong dus er is nog geen haat en nijd onder elkaar. Ook met de Aprilia coureurs kan ik goed samenwerken en dat is toch wel belangrijk. Het is van iedereen om in de bedoeling in een andere raceklasse van start te gaan en dan heb je elkaar toch weer nodigÕÕ.
Joey Litjens werd vrijdag 19 juli de nieuwe kampioen in de Aprilia klasse na zijn zevende opeenvolgende overwinning van dit seizoen.