Start 2021 British Superbike Championship seizoen opnieuw uitgesteld

3179
british-superbike-2020
Start British Superbike race - seizoen 2020 | foto© Ian Ward

De start van het 2021 Bennetts British Superbike Championship seizoen is opnieuw uitgesteld. Maandag 15 maart heeft de MSVR – promotor en organisator van het kampioenschap – een herziene kalender gepresenteerd. De belangrijkste reden van deze herziene kalender is om meer toeschouwers in staat te stellen het 25-jarig jubileumseizoen van het kampioenschap bij te kunnen wonen.

Serie-promotor en organisator MSVR is de afgelopen weken in gesprek geweest met het Department for Digital, Culture, Media & Sport (DCMS) om duidelijkheid te krijgen over aspecten van het stappenplan van de Britse overheid – met name het maximale bezoekersaantal die gelden voor sportlocaties zonder zitplaatsen tijdens stap 3 (periode 17 mei tot 20 juni). Aangezien er momenteel nog geen verdere informatie beschikbaar is en er zekerheid moest worden geboden aan de fans, seriepartners en belanghebbenden, is de kalender bijgewerkt en zullen alle evenementen nu plaatsvinden na 21 juni – de datum waarop de beperkingen voor toeschouwers bij grote topsportevenementen zoals het nu lijkt worden versoepeld.

De openingsronde van het 2021 Bennetts British Superbike Championship zal nu dus plaatsvinden op in het weekend van 25 t/m 27 juni op Oulton Park, ongeveer een maand later dan gepland.

De andere evenementen die vóór 21 juni zouden plaatsvinden, respectievelijk op Thruxton en Snetterton, zijn ook verschoven. Het circuit van Hampshire is nu gastheer voor de vierde ronde op 30 juli – 1 augustus en de locatie in Norfolk verhuist naar 3-5 september. Het eerste bezoek aan Donington Park en het tweede bezoek aan Oulton Park schuiven beide een week op ten opzichte van het vorige schema en vinden nu plaats op respectievelijk 13-15 augustus en 24-26 september.

Bennetts British Superbike Championship directeur Stuart Higgs: “Sinds de het stappenplan van de regering eind februari werd gepubliceerd, hebben we voortdurend contact gehad met het Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) om de mogelijkheid om toeschouwers toe te laten tot onze evenementen te onderzoeken. Helaas is de DCMS nog steeds niet in staat om te bevestigen welke bezoekersaantallen vóór 21 juni van toepassing zullen zijn. Nu de start van het seizoen met rasse schreden nadert, hebben we, om onze fans een zo groot mogelijke kans te geven de races bij te wonen, de kalender ingrijpend gewijzigd, zodat we de beste kans hebben om dit te laten gebeuren, terwijl we positief vooruitkijken naar ons 25-jarig jubileumjaar.”

Testprogramma
Het officiële testprogramma voorafgaand aan het 2021 seizoen begint nu op Silverstone (28/29 april), terwijl de oorspronkelijke openingstest van het seizoen op Donington Park verschuift naar 08 juni. Omdat de eerste twee tests plaatsvinden in het kader van stap 2 van het stappenplan van de overheid, zullen deze achter gesloten deuren plaatsvinden. Naar verwachting zal een beperkt aantal fans worden verwelkomd voor de laatste twee tests voorafgaand aan de seizoensopener van 2021.

De volledige nieuwe 2021 BSB kalender is te vinden via de volgende link:

2021 Bennetts British Superbike Championship (versie 15 maart)


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter