Start 2021 IDC seizoen opnieuw uitgesteld

680
vasco-van-der-valk
Vasco van der Valk (62) en Ricardo Brink (4) | foto© Jan Timmerman

De start van het 2021 International Dutch Championship (IDC) seizoen is vanwege de nog steeds beperkende corona maatregelen opnieuw uitgesteld. De eerste race van het seizoen staat na ook het verplaatsen van de tweede ronde, welke op 08 mei verreden zou worden, nu op het programma voor zaterdag 22 mei.

De start van het 2021 IDC seizoen zou oorspronkelijk op zaterdag 10 april worden verreden op het TT Circuit Assen. Deze dag werd echter niet in zijn geheel afgelast maar verreden als een IDC MasterClass. Na de persconferentie van dinsdag 20 april bleek er ondanks de versoepelingen werden aangekondigd dat er voorlopig nog geen ruimte is voor sportevenementen in de buitenlucht en er derhalve nog geen wedstrijden verreden mogen worden op het TT Circuit Assen.

De IDC-organisatie heeft hierop besloten om de wedstrijden van 08 mei aanstaande uit te stellen en te verplaatsen naar zaterdag 05 juni. Door deze verplaatsing staat de opening van het 2021 IDC seizoen nu gepland voor zaterdag 22 mei. Dit alles natuurlijk wel in de verwachting dat er de komende dagen meer versoepelingen zullen komen en het op deze datum wel mogelijk is om races te kunnen en mogen organiseren in Assen.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter