Start British Superbike seizoen verder uitgesteld naar eind mei

1050
british-superbikes
British Superbikes | foto© Ian Ward

De start van het 2021 British Superbike seizoen is nog eens verder uitgesteld en zal nu pas in het laatste weekend van mei plaatsvinden. De organisatie heeft besloten de start van het seizoen vanwege de coronapandemie met nog eens vier weken uit te stellen. 

Het Bennetts British Superbike kampioenschap zal nog eens vier weken later van start gaan dan aanvankelijk gepland. Aan het eind van het 2020 seizoen werd de nieuwe voorlopige kalender bekendgemaakt met daarin de geplande start in het eerste weekend van mei, om zodoende genoeg tijd in te plannen rekening houdend met het coronavirus.

Gezien de ontwikkelingen wat betreft corona in Groot-Brittanië heeft MSV (organisator en promotor van het British Superbike kampioenschap) besloten dit nog eens met vier weken uit te stellen. Het openingsweekend van het kampioenschap staat daardoor nu gepland in het weekend van 29 t/m 31 mei op Oulton Park waarvan de laatste dag een maandag is, een zogeheten Bank Holiday.

Wel is er een uitgebreid testprogramma ingepland op vier verschillende circuits op Britse bodem waarbij de eerste gepland staat op dinsdag 13 april op Donington Park. Veel BSB-teams gaan normaal gesproken testen in Spanje maar vanwege corona, en ook zeker vanwege Brexit, is besloten om ook het volledige testprogramma af te werken op eigen bodem.

Ook is besloten dat het format van drie races per weekend, zoals dat in 2020 gebeurde, behouden blijft waardoor er ieder BSB weekend één BSB race op zaterdag en twee BSB races op zondag te zien zijn. Ook wordt komend seizoen de Showdown weer ingevoerd waarbij de top acht na acht raceweekenden op gelijke punten wordt gezet en een spannende eindstrijd voor het kampioenschap verzekerd wordt.

Stuart Higgs, British Superbike Series Director: “We waren al terughoudend met de start van het seizoen in mei zodat er datums overbleven voor de North West 200. Het lijkt hoogst onzeker dat dat evenement op de gebruikelijke datum zal plaatsvinden waardoor we nu onze kalender hebben kunnen aanpassen. In die kalender zou na het openingsweekend een aantal weken niets staan waardoor we die periode er nu uit hebben kunnen halen waardoor de BSB evenementen constanter achter elkaar plaats zullen vinden. Vanwege deze verandering is ook het officiële testschema aangepast zodat de teams zo goed mogelijk voorbereid kunnen zijn voor de start van het nieuwe seizoen.”

Zie onderstaand de nieuwe kalender van het 2021 Bennetts British Superbike kampioenschap.

De 2021 Bennetts British Superbike kalender

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App