Start Racing in 2017 met Ricardo Brink en Patricia Kok

409
kok-start
Patricia Kok, de eerste vrouwelijke coureur van het in Nieuwleusen gevestigde Start Racing

Het in Nieuwleusen gevestigde Start Racing zal voor het seizoen 2017 een behoorlijke gedaantewisseling ondergaan. Zo zal men met Ricardo Brink en Patricia Kok aan de start verschijnen in de OW Cup. Brink zal binnen het team echter de overstap maken naar de NK SuperCup 1000 klasse terwijl Patricia Kok nieuw is binnen het team en uit zal komen in de NK SuperCup 600 klasse.

Al twintig jaar is Start Racing een bekende naam binnen de Nederlandse wegrace. Vele jonge talenten maakten in deze periode deel uit van ‘Stichting Aankomend Race Talent’.

Zo was het in Nieuwleusen gevestigde team het afgelopen seizoen actief in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup met Ricardo Brink en Jaimie van Sikkelerus. Ondanks dat Van Sikkelerus drie van de vier laatste wedstrijden van het seizoen op zijn naam wist te schrijven, Brink eenmaal als winnaar werd afgevlagd en het duo als tweede en derde eindigde in het kampioenschap zal het team toch een flinke gedaantewisseling ondergaan voor het seizoen 2017.

Zo heeft Van Sikkelerus besloten het team te verlaten en op zoek te gaan naar een start in het World Supersport kampioenschap. Brink daarentegen zal het team trouw blijven maar de overstap maken naar de zwaardere NK SuperCup 1000 categorie en daarmee de eerste coureur worden die voor het team uit zal komen op een Superbike machine.

“Ik ben erg blij om bekend te maken dat ik in 2017 samen met Start Racing Nieuwleusen in actie zal komen op een prachtige Yamaha R1M in de NK SuperCup 1000 klasse van het OW Cup kampioenschap,” aldus de coureur uit IJsselmuiden. “Sponsoren familie en vrienden bedankt voor al jullie steun! We gaan er weer tegen aan in 2017”

De vrijgekomen plaats van Sikkelerus zal in 2017 op zijn beurt ingenomen worden door Patricia Kok. De 23 jarige jongedame uit Lekkerkerk werd afgelopen seizoen kampioen in de NK SportCup 600 klasse, dit nadat ze gedurende het seizoen drie keer als winnaar werd afgevlagd tijdens het negen wedstrijden tellende kampioenschap.

Kok, die in de twintigjarige geschiedenis van het team de eerste vrouwelijke coureur wordt binnen Start Racing, is vanzelfsprekend superblij met deze kans en zeer vereerd om in 2017 deel uit te mogen maken van het team waar in het verleden al zovele jonge talenten een belangrijkste stap in hun wegrace carrière wisten te zetten.

“Ik kan niet wachten om met het team aan de slag te gaan,” aldus Kok op haar eigen Facebook pagina. “Ik hoop vooral veel te leren en de stijgende lijn van afgelopen jaar door te zetten. Gelukkig gaan we nog voor het OW Cup seizoen begint testen in Spanje zodat ik kan wennen aan de snelle Yamaha R6 en natuurlijk het team. Ik heb er super veel zin in! Ik wil al mijn sponsoren enorm bedanken voor hun steun en vertrouwen in mij! Dankzij deze fantastische mensen om me heen kan ik mijn dromen naleven en er 100% voor gaan!”