De startgrid voor de tweede virtuele MotoGP-race, zondagmiddag 12 april op de Oostenrijkse Red Bull Ring, is bekend. Naast de gebroeders Márquez, Fabio Quartararo en Maverick zullen ook Valentino Rossi en Danilo Petrucci zondagmiddag deel uitmaken van de 10 MotoGP coureurs tellende startgrid.

Vanwege het feit dat het MotoGP wereldkampioenschap nog niet van start kan gaan organiseerde Dorna zondagmiddag 29 maart een eerste virtuele MotoGP race. Deze eerste race, op het circuit van Mugello, werd gewonnen door Alex Marquez.

Deze eerste virtuele MotoGP race, waar een tiental MotoGP coureurs thuis plaatsnamen achter hun pc, was een dusdanig succes dat Dorna besloten heeft om komende zondag de tweede race van het seizoen te organiseren. Opnieuw zullen er een tiental MotoGP sterren achter hun pc plaatsnemen en met elkaar de strijd aangaan op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Net als tijdens de eerste race zal er voorafgaand aan de wedstrijd een korte kwalificatie plaatsvinden alvorens de race om 15:00 uur Nederlandse tijd van start zal gaan.

Onder de deelnemers opnieuw de top drie van de eerste race, Alex Marquez, Francesco Bagnaia en Maverick Viñales maar ook de nieuwkomers Valentino Rossi, Danilo Petrucci, Ducati MotoGP testcoureur Michele Pirro, Takaaki Nakagami en Tito Rabat.

Volledige startgrid zondag 12 april:

  • Repsol Honda Team: Marc Márquez, Alex Márquez
  • Ducati Team: Danilo Petrucci, Michele Pirro
  • Petronas Yamaha SRT: Fabio Quartararo
  • Pramac Racing: Francesco Bagnaia
  • Monster Energy Yamaha MotoGP: Valentino Rossi, Maverick Viñales
  • LCR Honda Idemitsu: Takaaki Nakagami
  • Reale Avintia Racing: Tito Rabat

Deze tweede virtuele MotoGP zal opnieuw live te zien op motogp.com en de officiële sociale-mediakanalen van het MotoGP wereldkampioenschap, waaronder Facebook en YouTube.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App