SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind, heeft een zeer positieve test achter de rug op de Spaanse circuits van Valencia en Barcelona. Zo wist Wayne Tessels al snel een goed tempo te vinden met de Yamaha R6, terwijl Ricardo Brink een sterke ontwikkeling doormaakt op zijn Yamaha R1. Daarnaast kwam Melvin van der Voort met zijn Yamaha R3 in actie tijdens de KNMV-test op Alcarrás.

Op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia begon SWPN aan de eerste test van het seizoen. Naast de samenwerking met nieuwkomer Wayne Tessels, was dit ook de eerste test voor meerdere teamleden. Vanaf het eerste moment werd er intensief en nauw samengewerkt en wisten zowel Tessels als Brink veel progressie te boeken op door de Yamaha Motor Nederland ondersteunde motoren.

Na twee dagen in Valencia ging het Nederlandse team door naar het circuit van Catalunya voor nog eens twee trainingsdagen.

Brink liet zien dat hij ten opzichte van de voorjaarstest van vorig jaar veel geleerd heeft en enorme stappen heeft gemaakt. Het tempo van de 21-jarige Brink lag beduidend hoger dan vorig seizoen en daarnaast testte hij ook zijn 2019 Yamaha R1. Voor Wayne Tessels was het de eerste kennismaking met de Yamaha R6. Het team zocht samen met de coureur naar een goede afstelling en boekte continu vooruitgang. Tessels liet zien dat hij een hoge basissnelheid heeft. Overigens heeft Tessels een wildcard gekregen voor de komende World Supersport 600 op TT Circuit Assen (WorldSBK van vrijdag 12 t/m zondag 14 april 2019) waar hij met zijn SWPN Yamaha R6 aan de start zal verschijnen.

Op het moment dat Tessels en Brink aan het testen waren in Valencia en Barcelona was de SWPN Supersport 300 rijder Melvin van der Voort met de KNMV aan het trainen op het circuit van Alcarrás. Het was een positieve test voor de 13-jarige Yamaha-coureur. Komende zaterdag (30 maart) test het gehele SWPN-team met Brink, Tessels en Van der Voort op TT Circuit Assen.

Ricardo Brink: ‘Ik zat voor het eerst na zes maanden weer op de Yamaha R1, maar het gevoel was meteen goed. We waren gelijk al veel sneller dan vorig jaar tijdens de tests en ik kon in Barcelona mee met de snelste rijders. We hebben veel nieuwe dingen kunnen proberen en de test met een heel goed gevoel kunnen afsluiten. Ik kan eigenlijk niet wachten om aan het IDM-seizoen te beginnen!’

Wayne Tessels: ‘De eerste indruk met de Yamaha R6 is erg goed. Het was ook de eerste test met SWPN en dat is erg goed bevallen. Het zijn professionele mensen die hard werken en dat past goed bij mij. De circuits van Valencia en Barcelona zijn prachtig om op te rijden en daarnaast hebben we flinke stappen vooruit gemaakt. Zaterdag gaan we testen in Assen en het is natuurlijk super dat ik met een wildcard mag starten in de WK Supersport!’

Teammanager Frank Brouwer: ‘Het was een hele goede test. Ik ben enorm tevreden met het functioneren van het gehele team. De sfeer is erg goed en er wordt serieus en hard gewerkt. Ricardo heeft op mij een hele sterke indruk achtergelaten. Ook Wayne liet zien dat zijn basissnelheid erg hoog is en dat hij zich snel wist aan te passen aan zijn Yamaha R6. Ik kijk er dan ook erg naar uit om komende zaterdag met Ricardo, Wayne en Melvin verder te testen in Assen!’