De tweede dag van de Acerbis Portugese Round begon zaterdag goed voor de Fransman Loris Baz en het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha. Baz eindigde als derde in de laatste vrije trainingssessie, maar vanaf daar gooiden tegenslagen roet in het eten.

Loirs Baz liet zaterdagochtend een strak racetempo zien en noteerde tijdens de derde en afsluitende vrije training een verdienstelijke derde rondetijd. Een val in Superpole tijdens zijn eerste run op kwalificatiebanden betekende dat de Fransman later op de dag vanaf de vijfde startrij aan de eerste race 1 moest beginnen. Baz kende vervolgens een goede start van de race en wist meteen een aantal plaatsen goed te maken. Helaas ging het tijdens de zesde ronde in bocht 8 mis. Baz wist na zijn crash de race te vervolgen om na wederom een aantal plaatsen goed gemaakt te hebben deze uiteindelijk net buiten de punten als zestiende te volbrengen.

Loris Baz: “De dag begon goed met een derde rondetijd tijdens de afsluitende derde vrije vrije training, en ik was dan ook vol vertrouwen. In Superpole zette ik een goede rondetijd op de klok met de wedstrijdband, maar toen we overstapten op een kwalificatieband kwam ik in mijn eerste snelle ronde ten val. Dit kwam vooral door een gebrek aan ervaring met de kwalificatiebanden, omdat ik nog steeds niet goed weet waar – met name aan de voorkant – op deze band de grens ligt. Dit was echt jammer omdat ik hierdoor de race vanaf de 15e startplaats moest beginnen. Hierdoor had ik geen andere keuze dan meteen aan te vallen om weer in een goede positie te komen. Na een paar ronden had ik me al op weten te werken naar de achtste plaats en wist ik de aansluiting te vinden bij de groep die streed voor de vijfde plaats in de race alvorens ik ten val kwam. Ik kon even later de race hervatten, en mijn tempo was vervolgens meteen weer goed, zonder de crash was de zevende plaats denk ik mogelijk geweest. Nu moeten we het morgen opnieuw proberen, te beginnen in de Superpole-race waar ik moet zien bij de eerste negen te eindigen om mijn startpositie te verbeteren en vervolgens later op de dag in de tweede race, waar het doel is om te vechten voor een top vijf-finish.”

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App