Sterke resultaten voor racingteam Edwin Ott motoren tijdens het voorlaatste raceweekend

83
juwett
Rob Juwett (7) | foto© Kees Siroo

Tijdens het voorlaatste raceweekend van het OWCup seizoen hebben beide coureurs goede resultaten weten te boeken met een elfde plek voor Rob Juwett in de SuperCup 1000 en een sterke zevende plaats voor Nick Vlaar in de SuperCup 600.

 

Vrijdag 22 september – CRT vrije trainingen
Voorafgaand aan de OWCup racedag heeft Nick Vlaar vrije trainingen gereden waarbij de focus wederom lag op het verbeteren van de elektronica. Na vijf sessies te hebben gereden is er weer wat progressie geboekt waardoor de hoop goed was voor de OWCup racedag.

Zaterdag 23 september – OWCup
Op de zaterdag werden de races verreden voor het OWCup klassement op een zonnig TT circuit. Nick begon aan zijn eerste kwalificatie met een al aardig versleten achterband waardoor hij geen hele snelle tijd kon zetten en de eerste kwalificatie afsloot met een zeventiende tijd. Voor Rob lag de focus tijdens de eerste kwalificatie sessie op het remmen en bochtensnelheid. Nadat hij later en harder begon te remmen merkte hij dat de motor onstabiel werd dus werd de vering van de motor anders afgesteld voor de tweede kwalificatie. Dit pakte goed uit, want tijdens de tweede kwalificatie kwam Rob een stuk beter uit de voeten en wist hij zelfs zijn persoonlijk record aan te scherpen met een tijd van 1:45.9 wat hem de dertiende startplek opleverde. Ook Nick ging het de tweede kwalificatie goed af, nadat een nieuwe achterband was gemonteerd wist hij zijn kwalificatie tactisch te gebruiken. Hij kon in een rondje een gaatje dicht te rijden naar een snelle rijder en wist daarmee een tijd van 1:45.8 op de klokken te zetten wat hem de elfde startpositie opleverde.

OWCup races
Vanwege het geluidsprobleem rondom het circuit van Assen moesten de races worden ingekort naar zes ronden. Dit betekende voor de coureurs dat zij hun strategie moesten aanpassen voor een sprintrace waarbij de start erg belangrijk is. Voor Nick ging dit goed af, hij wist met zijn goede start gelijk een aantal plaatsen te winnen. De gehele eerste ronde reed Nick erg sterk, zo wist hij naar de zevende plaats te komen. Hij wist vervolgens iedere aanval van zijn concurrenten achter hem af te weren en reed ondanks de gevechten richting de twee rijders voor hem die streden om de vijfde plek. In de een na laatste ronde wilde Nick een aanval plaatsten op beide coureurs, maar vergde te veel van zijn achterband en ging bijna onderuit met een ‘highsider’. Gelukkig wist hij de motor onder controle te houden en nam hij genoegen met de zevende plaats. Nick heeft weer laten zien dat hij thuishoort in de top tien van de SuperCup 600 en dat hij dicht bij de top vijf zit!

Tijdens de start van de SuperCup 1000 had Rob een aardige start en wist een aantal rijders voorbij te gaan voor de eerste bocht. Omdat hij in het gedrang kwam miste hij snelheid bij het uitkomen van de bocht waardoor hij weer wat plekken verloor. Hij besloot vervolgens iets rustiger de race op te bouwen maar werd voorbij gespeerd door een rijder die veelte snel naar voren wilde, en vlak voor Rob een crash veroorzaakte. Door het ontwijken van de crash verloor hij de connectie met de coureurs voor hem waardoor zijn focus volledig kwam te liggen op de concurrentie achter hem. Jeroen Rensel en Michiel Burger zaten beide vlak achter Rob waardoor hij in de laatste ronde zo defensief mogelijk moest rijden om zijn plek te behouden. Dit lukte en Rob kwam als elfde over de finish met Michiel en Jeroen beide binnen één seconde achter hem.

British Superbike en finale races
Het weekend van 1 oktober zal Nick in uitkomen als gastrijder in het British Supersport kampioenschap op Assen, en op 14 Oktober worden daar ook de laatste twee races van het OWCup seizoen verreden. Zowel Nick als Rob komen dan in actie om voor de laatste keer dit seizoen zichzelf te bewijzen.

 

Handige links OW Cup Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag